Pass

Zonguldak'ın Büyükşehir olması halinde nüfusu az olan belde belediyelerinin kapanması gündemde. Çaycuma İlçesi Karapınar Belde Belediye Başkanı Ahmet Aydın, beldede yaptıkları toplantı sonucunda Bartın iline bağlanmak istediklerini söyleyerek TBMM’ye başvurusunu yapmıştı.

Şimdi gözler Bartın ili ile komşusu olan Çaycuma İlçesi Nebioğlu Beldesi’ne çevrildi. Alınan bilgilere göre Bartın ili Kozcağız Beldesi’ne 11 kilometre, Bartın merkeze 29 kilometre uzaklıkta olan uzaklıkta olan belde su ihtiyacı bile buradan karşılıyor. Karapınar’ın Bartın’a bağlanması durumunda Nebioğlu halkının da il değişikliği için onay vereceği konuşuluyor. Şu anda 2 bin 300 nüfusa sahip olan Nebioğlu Beldesi, komşu Perşembe Beldesi ile birleşirse köyler ile birlikte geniş bir nüfusa sahip olacak. Vatandaşlar Karapınar için verilecek cevabı bekliyor.

Türkiye'de Birçok ilin Büyük Şehir olması bekleniyor. Büyük Şehir olması beklenen illerden birisi de Zonguldak. Zonguldak ilinin Büyükşehir olması halinde nüfusu az olan belde belediyelerinin kapanması gündemde. Çaycuma İlçesi Karapınar Belde Belediye Başkanı Ahmet Aydın, beldede yaptıkları toplantı sonucunda Bartın iline bağlanmak istediklerini söyleyerek TBMM’ye başvurusunu yapmıştı. Şimdi gözler Bartın ili ile komşusu olan Çaycuma İlçesi Nebioğlu Beldesi’ne çevrildi. Alınan bilgilere göre Bartın ili Kozcağız Beldesi’ne 11 kilometre, Bartın merkeze 29 kilometre uzaklıkta olan belde su ihtiyacı bile buradan karşılıyor. Karapınar’ın Bartın’a bağlanması durumunda Nebioğlu halkının da il değişikliği için onay vereceği konuşuluyor. Şu anda 2 bin 300 nüfusa sahip olan Nebioğlu Beldesi, komşu Perşembe Beldesi ile birleşirse köyler ile birlikte geniş bir nüfusa sahip olacak. Vatandaşlar Karapınar için verilecek cevabı bekliyor

“Nebioğlu Beldesinin Birincil Hedefinin Bartın İline Bağlanmak Değildir”

Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan; “Nebioğlu Beldesinin birincil hedefinin Bartın iline bağlanmak olmadığını söyleyerek; “Bizim hedefimiz büyükşehir belediyesi altında Perşembe ile birleşerek yeni bir ilçe oluşumunun sağlanmasıdır. Büyükşehir Belediyesi’nde köyler mahalle olduğundan Perşembe ve Nebioğlu Beldesinin yakın köyleri ile birlikte nüfusu 25.000 üzerindedir. Perşembe ile Nebioğlu arasında Perşembe Karakolunun çevresinde oluşturulacak belediye binası, kamu binaları ile büyük bir ilçe oluşması mümkündür. Bu çerçevede Zonguldak'ın büyümesine büyük katkı sunacaktır. Parçalanarak bölünerek bir hedefe ulaşılmayacağını biliyoruz. Büyükşehir kararnamesi çıkarken ilimizden mutlaka yeni ilçeler çıkması ve bunların değerlendirilmesinden yanayız. Kaldı ki bölgemizin coğrafi yapısı güçlü bir ilçe oluşumuna müsaittir” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3866
16.02.2017



BİZİ BÖLENLERİN SUÇU YOK MU?
Bu iddiamı zamanında çok yazmıştım. Tekraren yazıyorum. Zamanında Bartın Kabük ve Zonguldak ı il yapma sevdasıyla bölen, parcalayan siyasetçilerin hiç sesi çıkmıyor. Şu anki bölğnme sevdasının altında umarım aynı zihniyet yoktur. Azıcık düşünelim, Bu üç ilimizin toplam nufusu Ayrılmasaydık şimdiki bir çok BÜYÜKŞEHİRDEN büyük olacak, yatıtımlar hızlanacak, kararlar tez alınacak ve neticede hızla gelişecek, göçün de önüne gececektik.
BİZE BİZDEN OLAN YERLİ SİYASETÇİLER LAZIM, İTHAL DEĞİL.
Zonguldakı Zonguldaklı olmayan anlayamaz!
Bu arada!
Karapınar, Nebioğlu gibi yerel belediylerimiz?
FİLYOS PROJESİ GİBİ DEV PROJELERİ UNUTMAYIN.
Ha illaki ayrılacaksanız, karar sizin.

BEN BURADANNTÜM HALKIMIZA, SİYASAETÇİLERİMİZE ŞU ÇAĞRIYI YAPIYORUM...
Bizi bölmeyin,
Tam tersine davranın..
BARTIN KARABÜK ESKİSİ GİBİ ZONGULDAKLA BİR_LEŞ_ME_Lİ!

Kimden: Misafir | Zaman: 16.2.2017 17:05

Bu inceleme faydalı oldu mu ? Evet  Hayır (0 / 0)
Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın