Pass

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası’nın AB’ne üyelik çerçevesinde hibe nitelikli mali yatırımlar kapsamında BEÜ Çaycuma Meslek Yüksek Okulu kampüsünde açtığı “Kadın Tasarımcılar Çaycuma’yı Değiştiriyor” kursunu Vali Ali Kaban ziyaret etti.

Programa, Vali Kaban’ın yanı sıra Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çaycuma TSO Meclis Başkanı Erdoğan Güney, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Hotlu, Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Hikmet Yazıcı da katıldı.

Kursiyerlerle bir süre sohbet eden Vali Kaban proje hakkında Ticaret Odası Başkanı Rıfat Sarsık ’tan bilgi aldı.

Bir tasarımın ortaya çıkarmanın oldukça zevkli ve keyifli olduğunu ifade eden kursiyerler, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Kaban; “Projeler üzerinde meslek alma konusunda Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odamızın da bir çalışması vardı. Onun başarılı bir uygulamasını Çaycuma Odamız gerçekleştirmiş durumda. Avrupa Birliği üzerinden ortak bir proje ile autocad programını kullanarak kadınlarımız üzerinden mobilya tasarımı alanında başarılı bir çalışma yapmışlar. Ben kendilerini kutluyorum. Bu programlar bir başlangıç, çok daha büyük projeler var. Bu projelerden gönüllü kuruluşların mutlak suretle istifade etmeleri gerekiyor. Çünkü istifade edilen her proje bu tarafa aktarılmış bir para anlamına geliyor. Bunun için daha çok projelerde buluşmak arzusundayız” diye konuştu.

Çaycuma ticaret ve sanayi Odası başkanı Rıfat Sarsık proje hakkında bilgi vererek; “‘Kadın Tasarımcılar Çaycuma’yı Değiştiriyor’ projesi 2016 yılı ikinci yarsında 2 bin 200 başvuru içinden 160 projenin içine girmeyi başardı. Proje bütçesi 176.208.14 Euro’dur. 20 Ekim 2016 tarihinde sözleşmesi imzaladığımız proje 01 Kasım 2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olup 30 Ekim 2017 tarihinde son bulacaktır. Proje sayesinde kadınlar mesleki beceri edinecek. Mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmaların, eğitim alan kadınlar içinden istihdam imkânı sağlanacak. Kamu, üniversite ve özel sektör iş birliği pekişecek. Mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmaların kadınların istihdam edilmesi ile bu firmalar arasında rekabet edine bilirliği artacak. Kadınların ekonomik gelir elde etmesinin önü açılacak” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2464
21.02.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın