Pass

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan işçileri ilgilendiren, 01 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasını kapsayacak ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) arasında süren 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde görüşmeler sürecinde 60 günlük yasal sürenin dolması nedeniyle arabulucu süreci başladı. 

Arabulucu, görevini tebliğ ettikten sonra 15 gün içinde tarafları uzlaştırmaya çalışacak. Bu süre 6 iş günü daha uzatılabilecek.

11 MADDE ÜZERİNDE ANLAŞMA SAĞLANAMADI
Toplam 83 maddeden oluşan TTK 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde GMİS ile Kamu-İş arasında 72 maddede anlaşma sağlanmış, 11 madde üzerinde ise anlaşmaya varılamamıştı.
Anlaşma sağlanamayan maddeler şöyle;

Sözleşmede yer alan 33: Çalışmakta oluğu işini yapamaz raporu alan işçiler, 44: Ücretli mazeret izinleri, 50: Ücretler, 51: Giriş ücretleri, 58: Pirimler ve muhtelif ücretler, 62: Sosyal ödemeler, 75: Hasar ve zarar rücu, 80: Konut Kira Bedeli, 81: Sözleşmenin ekleri, 82: Denge ödeneği, 83: Sözleşmenin yürürlük süresi maddelerinde anlaşma sağlanamadı. GMİS ile Kamu-İş arasında sürdürülen TİS görüşmelerinde 11 madde üzerinde uzlaşmanın sağlanamaması nedeniyle, arabulucu süreci başlarken, 15 günlük süre içerisinde arabulucu tarafların uzlaşması için çalışma yapacak. Taraflar bu süreler içinde de anlaşmaya varamazsa uyuşmazlık tutanağı tutulacak. 6 gün içindeki bu sürecin tamamlanmasının ardından 60 günlük süre içinde sendika grev kararını almak zorunda. Sendika, 6 gün önceden tebliğ etmek kaydıyla grev tarihini belirleyebilecek.

Haber: İHA


Haber Okunma Sayısı : 2621
24.05.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın