Pass

Öz Büro İş Sendikası Çaycuma Temsilcisi Civan Karaalp; “696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Kadroya geçen işçilerimize yıllık verilen yüzde 4+4 zam oranı maalesef ikinci altı ayda Gelir Vergisine giriyor ve enflasyon karşısında eridi gitti” dedi.

Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sendikası Çaycuma Temsilcisi Karaalp, konuşmasına şöyle devam etti; “Ülkemizde ücret sendikacılığı anlayışını değiştiren, yıkıcı değil yapıcı bir vizyon ile hareket eden sendikamız; bugüne kadar mağdurun gerçek anlamda yanında olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Genel Başkanımız emekçinin hakkı için gece gündüz demeden bizim sesimiz olmaya devam ediyor. Yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle almış olduğumuz ücretler enflasyon karşısında eriyip gitti. Sendikamız bu işin reklam aşamasında değil, çözüm noktasında yer almak için mücadele ediyor. Asgari ücretin enflasyonun üzerinde bir yerde çözülmesini istiyoruz. İşçi ücretlerinin arttırılması gerekiyor. İşverenlere verilen teşviklere itiraz etmiyoruz. Çünkü krize girdikleri zaman işçi çıkarıyorlar. Vergi yükünü azaltalım buna da itirazımız yok. Ama biz bütün sorumlulukları işçilerin üzerine yıkan anlayışa karşıyız. Öz Büro iş sendikası olarak biz bunlara karşı mücadele ediyoruz. Asgari ücretin yüksek bir oranda gerçekleşmesi için çaba sarf edeceğiz. Çünkü taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızın ücretleri asgari ücretle bağlantılıdır.

696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Kadroya geçen işçilerimiz, büyük bir mutluluk yaşadı. Ancak malum ülkemiz üzerinde oynanan döviz baskısı ve enflasyonun yüksek olması nedeniyle Aile Sosyal Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yayınlamış olduğu ve 31 Ekim 2020 tarihine kadar devam eden Çerçeve Toplu İş Sözleşmesinde verilen 4+4 zam oranları maalesef eridi. Bu nedenle 2019 yılı Kamu Çerçeve Protokolü gecikmesin diyor, 2019 yılı için 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen kardeşlerimizin de dâhil olduğu güzel bir Kamu Çerçeve Protokolünü bekliyoruz” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2270
08.12.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın