Pass

Çaycuma İlçesi’nde 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni anma programı düzenlendi.

Atatürk heykeli önünde çelenk koyma ile başlayan programa Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, İlçe Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Hüseyin Özgür Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, CHP Partisi İlçe Başkanı Şeref Köktürk, STK temsilcileri, daire amirleri, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

18 Mart Çanakkale Şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde ki programa geçildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı TSO Fen Lisesi okul müdürü İsmail Ertop yaptı. Ertop, “Bugün TSO Fen Lisesi olarak; Ulusumuzun tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi Yıldönümünü kutlamanın ve bu topraklar için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi; dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu yüce Türk Milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur. Birinci Dünya Savaşı’nı galip bitirmek ve gemileriyle Çanakkale Boğazını geçip İstanbul’u almak isteyen düşman kuvvetlerine karşı kahraman ordumuz , İngiliz ve Fransız donanmalarına Çanakkale Boğazı’nda aylar boyunca devam eden bir dizi deniz ve kara savaşı yapmıştır. 300.000 askerimizin şehit olduğu bu savaşlarda, düşman donanmaları çok ağır kayıplar vererek geri çekilmişlerdir. Çanakkale Savaşları’nın denizle ilgili kısmı 18 Mart 1915 tarihinde, düşman gemilerinin geri çekilmeleriyle sonuçlanmiştır. Çanakkale boğazını gemilerle geçemeyeceklerini anlayan düşman kuvvetleri, bu kez topraklarımıza karadan girmeyi denemişler. Böylece İngiliz , Fransız , Avustralya , Yeni Zelanda ve diğer bazı sömürge ülkelerine ait ve Anzak adı verilen askeri güçler, 25 NiSan 1915 günü karadan çıkarma yapmay başlamışlardır. Böylesi bir günde cephanesi biten askerlerine karşı 19.Tümen Komutanı Mustafa Kemal Atatürk süngü tak emrini vererek yıllarca Türk Milletinin hafızasından silinmeyecek olan ‘Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum’ sözlerini söylemiştir” dedi.

TSO Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi ile devam eden programda Kaymakam Keçeli, şehit ailelerine günün anısına hediye verdi.

Kültür ve Sanat Merkezi önünde kurtulan çadır da Çanakkale Şehitleri ve bütün şehitler için bulgur pilavı ve üzüm hoşafı dağıtıldı.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 1481
18.03.2019



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın