Pass

Türkiye Emekliler Derneği Çaycuma Şubesi Başkanı Nizamettin Eyidoğan, açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını ve emekliye yapılan zammın memnun etmediğini söyledi.

Eyidoğan emekli aylıklarındaki kayıplara çözüm bulunması gerektiğini ifade ederek; “Temmuz ayından itibaren geçerli olacak olan İşçi ve Bağ kur emeklilerine yapılan %5 lik zam emeklileri memnun etmedi. Çalışanlar ve emeklilerin gelirlerinin artış sisteminin enflasyona endekslenmesi, koruyucu bir uygulama olmamıştır. Enflasyonun hesaplanması, 418 madde grubunu içine alan ve 12 ağırlık grupların paylarının karşılığı olan yüzdelere göre yapılmaktadır.

Emeklilerimiz yönünden bir değerlendirme yapıldığında, emeklilerin harcamalarının dışında kalan maddelerin enflasyona etkisinin analizleri yapıldığında, genel enflasyonun düşük kaldığı gerçeği ile karşılaşılmaktadır. Emeklilerimizin harcamalarındaki fiyat artışlarının daha yüksek olması karşısında, bu sistemin emeklilerimizi koruyan bir uygulama olmadığını savunuyoruz.

Emeklilerimizin milli gelirden adil bir pay alması içinde, refahtan pay verilmesini talep ediyoruz. Tek başına tüfe artışına göre emekli aylıklarının altı aylık dönemler olarak artırılması, özellikle de emekli aylıkları düşük olanların aleyhine olmaktadır. Yüzdeli artışlar yerine seyyanen zamlar ile birlikte büyümeden de pay verilmesi, sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak benimsenmelidir.

Ekim 2008 sonrasında emekli olanların aylıklarındaki ciddi kayıplara çözüm bulunmalıdır. Sosyal güvenliğin temel ilkesi; insanca yaşamaya yetecek gelir ve aylığın ödenmesidir.

2000 sonrasında intibak talebimize çözüm getirilmeli ve emekli aylıklarında eşitlik sağlanmalıdır. Prim kazançları ve ödeme gün sayıları aynı olanlara, emekli olunan tarihlere bakılmadan eşit aylık ödenmelidir. Bu yönüyle intibak, emekli aylıklarında oluşan dönemsel farklılıklara çözüm bulunması bakımından da yerine getirilmesi gereken en temel haktır.

Emekli aylıklarının artış sistemi değiştirilmeli ve emekli aylıklarında yaşanan kayıplara neden olan parametreleri oluşturan güncelleme katsayısı ve aylık bağlama oranları yeniden ele alınmalıdır” dedi.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 1291
04.07.2019



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın