Pass

Bölgede faaliyet yürüten önemli firmaların 3. Batı Karadeniz Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı’na katılımlarının sınırlı kalmasını eleştiren Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Bölgemizde değişik ölçeklerde de olsa, çok sayıda inşaat malzemesi ve mobilya üreticisi firma bulunuyor. Kimse kusura bakmasın, bu firmaların, Zonguldak, Bartın, Karabük üçgenin tam ortasında yer alan bu güzide merkezde, büyük çabalarla oluşturulan altyapı ve sağlanan kolaylıklara rağmen fuara katılmamış olması skandaldır” dedi.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 18-21 Temmuz tarihlerinde yapılan 3. Batı Karadeniz Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kantarcı yaptığı değerlendirmede, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın açılışını gerçekleştirdiği 3. Batı Karadeniz Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı’nı geride bıraktık. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz fuar, Belediyemizin, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve bölgede faaliyet yürüten OSB’lerin katkısıyla kapalı alanı 5.000 m2‘ye çıkardığı pazaryerimizde kuruldu. Fuarın başkaca bir çadıra ihtiyaç duyulmadan kurulabilmiş olması maliyetlerin aşağılara çekilmesini sağladığı gibi fuar altyapımız için önemli bir kazanım oldu. Önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da ziyaretçi sayısıyla ilgisinin yüksek olması hepimizi sevindirdi. Buna karşın faaliyetlerini bölgemizde sürdüren firmaların katılımının yetersiz olması bizleri üzdüğü gibi bölgemiz adına yeniden düşünmeye de sevk etti” dedi.

EKONOMİK KRİZ NEDENİYLE KATILMADIK DEMELERİ AÇIKLAYICI DEĞİL
Kantarcı değerlendirmelerini, “Oysa yıl boyu düzenli hazırlık toplantıları yapılmış birçok detay konuşulmuştu. Buna rağmen bölge firmalarından yeterli katılım olmadı. Firmalardaki bu ilgisizlik ve isteksizliğin, ilk bakışta, ‘Ekonomik krizden’ kaynaklandığı düşünülebilir. Ama ben bunun gerçekçi bir analiz olmadığını düşünüyorum. Çok şükür ki, bölgedeki firmalarımızın önemli bölümü sürekli olarak yeni yatırım yapıyor. Hatta yeni tesislerinin açılışını bizzat Sayın Bakana yaptırıyor. Hal böyleyken ekonomik krizin fuara katılmama gerekçesi olarak gösterilmesi akla yatkın olmadığı gibi, buna inanmak da safdillik olur. ‘Bu fuarın bize bir getirisi yok’ diyerek katılmayanlarsa, en hafif deyimle, varlıklarını borçlu oldukları memleketlerine ihanet etmektedir. Fuar dışında, bulundukları bölgeye hiçbir katkısı olmayan bu firmaların varlık nedenleri de bence sorgulanmalıdır” diyerek sürdürdü.

ÜZERLERİNDE BU SANAYİ TESİSLERİNE YERLERİNİ VEREN İNSANLARIN VEBALİ VAR
Kantarcı açıklamasını, “Bölgemizde değişik ölçeklerde de olsa, çok sayıda inşaat malzemesi ve mobilya üreten firma bulunuyor. Kimse kusura bakmasın, bu firmaların, Zonguldak, Bartın, Karabük üçgenin tam ortasında yer alan bu güzide merkezde, büyük çabalarla oluşturulan altyapı ve sağlanan kolaylıklara rağmen fuara katılmamış olması skandaldır. Üzerlerinde ‘Buralara sanayi tesisi kurulsun, bölgemiz gelişsin’ diye bu sanayi tesislerine yerlerini veren insanların vebali bulunmaktadır. Sürekli dile getirilen Filyos Endüstri Bölgesi’nde binlerce insana iş sağlanacağı söylemi de bu bağlamda iyi düşünülmelidir. Fuarın daha da gelişmesi, kalıcılaşması ve bölgemizin ekonomik bir cazibe merkezi haline gelmesi için büyük görevleri bulunan Ticaret ve Sanayi Odası kendini gözden geçirmeli, bölgede faaliyet yürüten şirketlerin bu tip çalışmalara destek vermesi için çok daha aktif olmalıdır” diyerek tamamladı.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 1285
24.07.2019



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın