Pass

Yıllarca iktidar partisi tarafından “Yapılacak” muhalefet tarafından “Seçim yatırımı yapılmayacak” olarak ifade edilen Filyos Vadi Projesi, Filyos limanının %90 oranında tamamlanması ile artık şekillenmeye beklentilerinde oluşmasına neden oldu.

Bölgenin en büyük sorunlarının işsizlik ve göç olduğunu düşünürsek projenin ne kadar hayati bir rol oynadığı anlaşılmaktadır.

Projeye konu olan serbest bölgeler ülkenin siyasi olarak içinde olmakla beraber gümrük bölgesi dışında sayılan sanayi ve ticari faaliyetler için daha geniş teşviklerin tanındığı alanlardır. Serbest bölgeler uluslararası liman ya da havaalanı yakınlarına kurulur ürünler bu bölgelere gümrük işlemi olmaksızın getirilebilir. İthal edilen mallar depolanabilir, bu mallar için gümrük vergisi ödenmez.

Gümrük vergisi ve diğer vergilerden %100 muafiyet, kurumlar vergisinden %100 muafiyet KDV ve ÖTV’den %100 muafiyet emlak vergisinden %100 muafiyet çalışanlar üzerinden alınan gelir vergisinden %100 muafiyet şirketlerin serbest bölgelerden elde edeceği kârın tüm dünyada serbest dolaşımı gibi avantajları vardır.

Bu tür avantajları ile Filyos bölgesi vadi projesinde serbest bölge avantajları nedeniyle büyük yatırımcıları çekecektir.

Projeyi oluşturan yapan devlet büyüklerimize bölge halkı olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.

ALLAH devletimize zeval vermesin.

 


Haber Okunma Sayısı : 8708
25.06.2020



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın