Pass

Çaycuma Emlakçılar Derneği Başkanı Erol Ünlü, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı makamında ederek yeni belediye hizmet binasının hayırlı olması dileğinde bulundu.

Başkan Kantarcı ile bölgedeki emlakçılık sektörü ile ilgili görüş alış verişinde bulunan Erol Ünlü; “21 Temmuzda emlak ofisi olanlara ve müteahhitlere mesleki yeterlilik belgesi ve kartı kameralı yazılı ve sözlü mülakatı yapılacak. Çaycuma’mızda MYK seviye 5 ikinci mülakatı gerçekleştirdik. Belge ve kartlarını hak edenlere verdik. Çaycuma Emlakçılar Derneği ve Özgül Belgelendirme Merkezi’nin  düzenlediği 21Temmuz 2020 MYK seviye 5 üçüncü yazılı ve sözlü mülakatımızı öğretmenevinde gerçekleştireceğiz. 5 Aralık 2019’undan Ekim 2020’ye uzatılan MYK seviye 5 seviye 4 emlak ofisi ve müteahhitler almak zorundadır. MYK belge ve kartı olmayanlar gayrimenkul alımı ve satımı ile kiralama gerçekleştirdiğinde Ticaret Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı’na göre 30 Ekim 2020 ilk ceza 25.000 lira, 3 ay içinde tekrar kontrole gelindiğinde 25x3 =75.000 lira, 3’ncü kontrolde mesleki yeterlilik Belgesi alınmadığı zaman emlak ofisi kapanış cezası vardır. Emlak ofisleri 20 metrekare mecburiyeti 5 metrekare şubeler açabileceği 5 metrekare ofisi olanlar şube olarak devam edebileceği emlak ofislerinde çalışan gayrimenkul alım ve satımı kiralama işlemleri yapanlar MYK seviye 4 alması gerekiyor. Kazançları yaptığı çalışmalara emlak ofisinin kazancından hak ettiğini alması gerekir. Emlak ofisi ve müteahhitlerin MYK belgesi olanlar hariç işyeri ve binalara satılık ve kiralık yazısı yazılmayıp yazılı olanlar ihbar edildiğinde cezai işlem yapılacaktır. Emlak ofisleri gayrimenkul alımı ve satımı ile kiralama işlemleri yapabilecekler. Müteahhitler gayrimenkul alımı ve satımı işlemlerini yapabilecektir. Çaycuma’mızda daire alış veriş ve kiralama çok pahalı söylentileri duyulmakta. Devlet bankalarında 0,64 bir yıl sonra ödenme paketi direk müteahhitlere verilmiştir. Sıfır daire olsa da müteahhitten şahsa geçtiği zaman ikinci sınıfa düşüp 0,64 bir yıl ötelemeli paket konut kredisinden yararlanamıyor. Esnek krediler 0,89 0,94 konut kredilerinden 15 yıl ödemeli yararlanabiliyor. Gayrimenkul almak isteyenler alıyorlar. Daire alanlar faizi ile 500 TL, 600 TL, 700 bin  TL, gibi fiyatlar gerçekleşebiliyor. Kiraya vermek için emlak ofislerine geldiğinde ‘Kredime destek amaçlı kiraya vereceğim’ diyor. Kiralar 1200 TL ile 1700 TL arasında talep ediyorlar” dedi.

Başkan Kantarcı ise Belediyenin her katının 900 metrekare olduğunu Belediye çalışanlarının bir katına yerleştiğini söyleyerek ziyaretlerinden ötürü emlakçılara teşekkür etti.

Haber: Hakan Miyanyedi


Haber Okunma Sayısı : 7705
30.06.2020



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın