Pass

Zonguldaklı genç Senarist ve Yönetmen Ogün Mert Kurt’un “hayallerimin filmi” dediği “Satış” isimli filmin çekimleri Filyos’ta çekildi.

Yönetmen Ogün Mert Kurt, filminin içeriğini şöyle özetledi: Güven, memleketine geri dönmüş, annesiyle beraber yaşayan bir çocuktur. Annesi işe gideceği sırada bayılır. Annesine baktığı sırada ev sahibi kira için kapıya dayanır. Bunun üzerine iş aramaya başlar. Sonra Güven iş bulamamanın çaresizliği nedeniyle, arkadaşlarının önerisi üzerine uyuşturucu satıcılığı yapmaya karar verir.

Film hakkında bilgi veren Filmimizin çekimleri 30 Haziran'da başladı. 2 Temmuzu 3 Temmuza bağlayan gece sona erdi. Çekimlerimiz Filyos'un Öteyüz Mahallesi, Geriş Mahallesi, Cumayan Mahallesi, Sefercik Mahallesi, Abacık Mahallesi ve Filyos çayının kıyısında gerçekleşti. Bu hikâye ile nasıl mesaj vermeyi hedeflediğime gelince öncelikle SATIŞ'ın hikâyesi gerçek bir hikayeye dayanıyor. Geçmişte aynı mahallede yaşadığım bir arkadaşım uyuşturucu kullandığı için hayatını kaybetti. Bu olayın iç yüzünü araştırınca başka bir gerçekliği gördüm. O ise Zonguldak şehrindeki işsizlik oranının genç jenerasyonu uyuşturucu satıcılığına teşvik ettiği gerçeğiydi. Bu gerçeklik beni bir dramaturji oluşturmaya itti. Böylece zamanla SATIŞ'ın senaryosu ortaya çıktı.

Filmi ne zaman izleyebileceğimizi soracak olursanız şu anda bunun cevabını vermek henüz erken... Çünkü konjonktür elverişli değil. COVİD 19'un ortaya çıkardığı pandeminin de bunda çok etkisi oldu. Umarım her şey yoluna girerse filmimizin seyirci ile buluşma imkânı ortaya çıkacaktır.

Size biraz da kendimden bahsetmek istiyorum. 1991 Zonguldak doğumluyum. Aslen Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde yaşıyorum. Sinemaya lise son sınıfta merak etmeye başladım. Ama bir türlü üniversitelerin sinema-TV bölümlerini kazanma fırsatım olmadı. 2009 yılında Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi İşletme bölümü okumaya başladım. Bu süreçte diğer yandan İstanbul’da Dijital Film Akademide sinemanın pratik yanına yönelik sinema eğitimi gördüm. Sonra Nuri Bilge Ceylan'ın filmlerinin yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan'ın ders verdiği YAPIMLAB'da film yapımcılığı üzerine eğitim aldım. Açık öğretim Fakültesinde İşletme okuduğum sırada sinema eğitimini lisans seviyesinde almaya karar verdim. Erciyes Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünü kazandım. Lakin benim o okuldaki ömrüm 2 ay sürdü. Sonra ertesi tekrar üniversite sınavına girerek Okan Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünü kazandım. Erciyes’te olduğu gibi benim o okuldaki ömrüm de çok uzun olmadı.”

Haber: Hakan Miyanyedi

 

 


Haber Okunma Sayısı : 13587
26.02.2021



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın