Pass

Çaycuma’da faaliyet gösteren Aynur Abla Manda Yoğurdu ve Yöresel Ürünler İşletmesine ait tarlada yerli  tohum ve fideler toprakla buluşturuldu.

Etkinliğe; Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürü Coşkun Ulutaş, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Halit Turpçu ve yönetim kurulu üyeleri,  Müftülük Şube Müdürü Mehmet Bali, banka müdürleri, daire müdürleri katıldı.

Çaycuma İlçe Tarım ve Orman İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş faaliyet ile ilgili; “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayı ile Aynur Abla işletmesinin hazineden kiraladığı alanda sebze fidesi ve mısır tohumu etkinliğine katıldık.

Yerel tohumlardan elde edilecek ürünler toprakla buluşacak. Yerelde sebze fidesi üreten firmalarımız var. Bunlardan tedarik edilen fidelerle beraber başta domates, biber, hıyar ve patlıcan olmak üzere sebze üretimi yapılacak. Ayrıca sütlü mısır diye tabir ettiğimiz Bakanlığımızın Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünde geliştirilen samata isimli bir çeşit var. Bu çeşitten mısır ekimi yapılacak. Tamamen yerelde tüketime yönelik, tarladan tüketicinin rahatça ulaşabileceği bir ürün elde edileceğine inanıyorum.

Pandemi ve savaş döneminde güvenli gıdaya ulaşmak daha zor. Bu bakımdan yerli üretim önem kazandı. Depolanmış gıdaya ulaşmak zorlaştı. Üretim yapanın yanınızdayız. Çiftçimiz daha çok üretsin, daha çok vatana millete faydalı olsun. Üreticimiz Aynur Çakar ve eşine bereketli olsun diyorum" diye konuştu.

Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın ise; “Oda olarak Çiftçiler Günü dolayısı ile Aynur Abla işletmemizde fide ve tohum dikme etkinliği gerçekleştirdik. Katılımlarından dolayı tüm misafirlerimize teşekkür ederiz” dedi. Tarlada,  Müftülük Şube Müdürü Mehmet Bali tarafından bereket duası yapıldı.


Haber Okunma Sayısı : 1172
19.05.2022



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın