Pass

24 Kasım öğretmenler günü kutlama programı Çaycuma’da Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir tarafından çelenk konulmasıyla başladı.

Ardından Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi Öğrencilerinin hazırladığı programa geçildi. Programa; Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yeni başlayan öğretmenler adına konuşmayı Karapınar galip Güpgüpoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Eda Eski bina yaparak, göreve başlamadan önce öğretmenliği toplumun kabul ettiği gibi bende yazın 3 ay tatil yapan bir meslek olarak algılamaktaydım. Ama geride bıraktığım günleri bana çok iyi öğrettiği bir şey var; Öğretmenlik; meslek olmanın ötesinde bir yaşam tarzıdır. Hayatının büyük bir bölümünü okula öğrenci adamaktır. Mutluluğun öğrencinin başarısı, mutsuzluğun öğrencinin başarısız olmasıdır. Model olmaktır, attığı her adımda. ‘ Ben Öğretmenim diyerek, topluma örnek davranışlar sergilemektir.’ Aslında öğretmenlik bir sanattır. Bu sanatın adı topluma yön vermedir. Peki, bu kadar mı? Tabiî ki hayır. Bunun yanında öğretmenler sorunun değil, çözümün bir parçası olur. Dolayısıyla tecrübeli öğretmenler, bizim gibi yeni öğretmenlere davranışlarıyla engin bilgi ve deneyimleriyle yol gösterici olurlar” dedi.

Günün anlam ve önemini gerçekleştiren konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir; “Medeniyet tarihinde her zaman öğretmenlik mesleği her zaman en kutsal en şerefli mesleklerden biri olmuştur. Öğretmen insan hayatı içinde bireyin kişiliğinin oluşmasında sosyal gelişiminde en önemli unsurlarından biri olmuştur. Teknolojinin hızla geliştiği eğitim teknolojilerinin eğitim sistemi içerisinde ön plana çıktığı önem ve önceliklerin değiştiği günümüzde her şeye rağmen öğretmen eğitim de birincil ve önemli değer olma özelliğini korumaktadır. Bir milletin varlığının devam ettirebilmesi, geleceğe güvenle bakabilmesi, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşabilmesi, kendilerini yetiştirebilecek, hayata hazırlayacak eğitimcilere ve öğretmenlere verdiği öneme ve değere bağlıdır. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce sabır ve özveri gerektiren bir vicdan mesleğidir. Öğretmen kimi zaman anne, kimi zaman baba, kimi zaman arkadaştır. Sizler her bakımdan başta öğrencilerimiz olmak üzere yaşadığımız topluma, her konuda örnek olmalı ve yol göstermelisiniz. Her zaman halkımızın arasında yer almalı, onları aydınlatmalı ve sevinçlerini, üzüntülerini paylaşmalısınız. Öğrencilerin hazırladığı şiir ve görseller, sokak röportajları ve kamu spotu beğeniyle izlendi.

Okullar arasında düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğretmenlere hediyeler takdim edildi. Adaylıkları kalkan öğretmenler yemin etti. Emekli öğretmenlere plaket verilerek, drama gösterisi ile program sona erdi.


Haber Okunma Sayısı : 2593
24.11.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın