Pass

Zonguldak’ta lise öğrencilerine yarıyıl tatilinde dağıtılan kitapta Fethullah Gülen’in referans alındığı iddiası tepkilere neden oldu. 

Zonguldak Valiliği ve bir enerji firması arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında alınan kitaplar yarıyıl tatili nedeniyle 11. ve 12. sınıf öğrencilerine dağıtıldı. Lise öğrencilerine okuma alışkanlığı ve insan sevgisi temelli davranış eğitimi kazandırmak amacıyla imzalanan protokol kapsamında alınan kitaplar öğrencilere ücretsiz verildi. Yazar Mehmet Ali Bulut’a ait “Ruhun Deşifresi” isimli kitabın bir sayfasında Fethullah Gülen’in referans alındığı iddiası tepkilere neden oldu.

Kitabın 125. sayfasında yer alan, “Mamafih ruhun mahiyeti ile ilgili meseleleri kaleme alırken ben de bu konuda en doyurucu izahları yapmış Bediüzzaman ve Fethullah Hoca'dan yararlandım. Çünkü gerçekten ruh, mahiyeti itibarıyla ancak ilahi mevhibelerle anlaşılacak bir konu” cümlesi üzerine eğitim sendikaları da tepkilerini dile getirdi.

“SORUŞTURMA AÇILMASINI DOĞRU BULMUYORUM”
Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Saadettin Dede ise, “Malum kitabı inceleme fırsatım oldu. Dolayısıyla kitaba genel açıdan baktığınız zaman Mehmet Ali Bulut tarafından yazılmış Ruhun Deşifresi isimli kitap eğitimle alakalı insanın kendini daha iyi yetiştirmesi ile alakalı ruhi yönden kendini zenginleştirmesi ile alakalı eğitim açısından güzel bir kitaba benziyor. 2012 yılında ilk baskısı yapılmış. Daha sonra Milli Eğitim, Valilik bir protokol imzalanmış. Okullara da dağıtılmasına karar verilmiş. Kitaba ilk sözü Zonguldak Valisi Ali Kaban beyin bir açıklaması konulmuş. Bu açıklamada kitabı övücü gençlere model olarak tavsiye edilen bir ifadesi var. Bunun yanında yine maalesef kitabın içeriğinde ruhi konularda Fethullah Hoca’dan yararlanıldığı ifade ediliyor. Yani kitabın genel anlamda içeriği açısından bir sıkıntı bulmuyorum. Ama ülkede en üst makamların terör örgütü lideri olarak ifade edilmiş birisinin görüş ve düşüncelerinden yararlanılarak hazırlanmış bir kitabın reklamı ve dağıtımının yapılmasını şu aşamada doğru bulmadığımızı ifade etmek isterim. Gerçi tabii burada Vali beyin Milli Eğitim çalışanı arkadaşlarına sanki bir soruşturma açılmış gibi bir haber okudum. Bunu da çok doğru bulmuyorum. Kitabın basılmasını ve dağıtılmasını isteyen Valiliktir. Vali beyin ilk sayfada önsözü var. Bunlar dururken Milli Eğitim’deki arkadaşlara kitaptan dolayı soruşturma açılmasını da çok doğru bulmuyorum” diye konuştu.

ÖNSÖZ VALİ KABAN’DAN
Öte yandan, ücretsiz dağıtılan kitabın ön sözünün ise Vali Ali Kaban tarafından yazıldığı ortaya çıktı. Ön sözde, “Sevgili gençler, medeniyetimiz yaşadığımız tüm kültür katliamlarına, soykırım girişimlerine, aldığı yaralara rağmen varlığını sürdürmeyi başardı. Bu medeniyeti bilgi çağında yeniden inşa etmek, insanın yeniden inşa edilmesiyle başlayacaktır. Elinizdeki kitap, yeni bir medeniyet inşa edebilecek insan tipinin yeniden tanımlanması denemesidir. Bu çalışma, kamil insanı oluşturan şartların neler olduğunu ve hangi argümanları kullanarak başarılı kamil insanlar yaratıldığını anlama ve anlatma egzersizidir aynı zamanda. Medeniyetimizin yeniden inşasında, özellikle siz gençlerin üzerinize düşen sorumluluğu alması halinde bu hedefe daha kolay ulaşacağımızı düşünüyorum. Yazarımız Sayın Mehmet Ali Bulut da herhalde böyle düşünürdü” ifadelerini yer alıyor. 

Haber: İHA

 


Haber Okunma Sayısı : 2303
30.01.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın