Pass

TEMA Vakfı Yönetimi Zonguldak’a gelerek termik santraller ve Filyos Vadi Bölgesi’ndeki incelemelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ve Genel Müdürü Barış Karapınar, Zonguldak’ta incelemelerde ve ziyaretlerde bulundu. İnceleme ve ziyaretlerin ardından basın toplu düzenleyen TEMA Vakfı Yöneticileri yaşanabilir bir gelecek için acilen tedbir alınmasını istedi.

TEMA Vakfı Zonguldak il Temsilciliği’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Zonguldak’ta TEMA Vakfı deyince iki konu ortaya çıkıyor. Birincisi termik santrallerle ilgili ikincisi ise Filyos Bölgesi ile ilgili konudur. Bu konularla ilgili bir gözlem gezisi gerçekleştirdik. Çok da yararlı oldu. Burada iki temel mesaj var. Bir tanesi Zonguldak tarihi boyunca enerji üretimi anlamında gerçekten bölge olarak çok değerli çalışmalar yapmış. Hem kömür hem termik konusunda ülke ekonomisine çok büyük katkılarda bulunmuş. Şimdi artık yeni bir dönemde bunları konuşurken Zonguldak için ikinci bir çalışma alanının başka bir bakışın oluşturulması gerektiğini önemle vurgulamak istiyoruz. Hem ülkemiz hem dünya tamamen farklı boyutlara geçerken Zonguldak’ın da kendi doğasına yakışır şekilde başka istihdam alanlarının da Zonguldak’ta açılmasının önemli olmasını düşünüyoruz. Bu sebeple de tabii ki termik santraller açılmış ama artık bu bölgenin ne doğanın ne insan sağlığı açısından ilave bir takım yüklere kapasitesinin olmadığını görüyoruz. Biz hem yerel hem de ülkemizi yönetenlere zaten Zonguldak halkı enerji üretiminde düşeni yapmış. Var olanlar devam etsin ama önümüzdeki 30 yıl için yeni projelerle başka bir istihdam alanını da Zonguldak’a sunalım. Gerçekten Zonguldak zengin bir doğal çevrenin içerisinde” diye konuştu.

TEMA Vakfı Genel Müdürü Barış Karapınar ise “Geçtiğimiz aylarda Paris Anlaşması imzalandı. İklim değişikliklerine neden olan sera gazları hepimizin hayatını, iklim değişikliği hepimizin hayatını etkiliyor. Ciddi etkileri yaşıyoruz. Bununla da mücadele etmek gerekiyor. Dünya artık yüzde yüz yenilenebilir enerjiye götürme ihtiyacını gösteriyor. Bunu kendine hedef koyan şehirler var artık. Zonguldak’ın geleceğini yeşil Zonguldak vizyonuyla örtüşmesini istiyoruz. Hem yerel hem ulusal seviyede değişime dönüşüme ihtiyaç var. Değişik paydaşlarla bir araya geldik. Santralleri görme imkanımız oldu. Yerel savunucularla bir araya geldik. Uzun vadede umuyoruz ki daha yeşil daha modern, insanların daha iyi şartlarda yaşadığı, daha onurlu şartlarda çalıştığı bir Zonguldak olmasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Green Metric’teki başarısını da hatırlatarak yeşil Zonguldak vizyonuyla çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Haber: İHA


Haber Okunma Sayısı : 2429
30.01.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın