Pass

4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle Çaycuma Belediyesi çalışanları kanser hakkında bilgilendirildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Çaycuma Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde hizmet veren Kanser Erken Tedavi ve Eğitim Merkezi (KETEM), “Erken teşhis hayat kurtarır” ilkesinden yola çıkarak meme, serviks (rahim ağzı) ve kolorektal (barsak) kanserler ile ilgili tarama programları yürütüyor. Bu kapsamdaki yürütülen tarama hizmetlerinin tamamını ücretsiz gerçekleştiren KETEM 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle Çaycuma Belediyesi çalışanlarına bir seminer verdi. Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan ve Dr. Ahmet Kürşat Karaman tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Çaycuma Belediye Başkan Vekili Fuat Kalaycı da katıldı.

BELİRTİLERİ BAŞLAMADAN YAKALAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Dr. Karaman yaptığı konuşmada kanser konusunda toplumda farkındalık oluşturmak, yüz yüze eğitimlerle kişileri korunma yöntemleri, tarama programları hakkında bilgilendirerek kanserden korunmayı amaçladıklarını ve bu amaçla da bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. Kanserin vücutta oluşmaya başladığı andan, görünür belirtiler vermeye başladığı ana kadar olan süreçte hiçbir şikâyeti olmayan bireylere yapılan bir takım testlerle kanserin varlığını araştırdıklarını söyleyen Karaman, “Eğer bu aşamada kanser yakalanabilirse, ilerlemiş /yayılmış kanserlere göre tedavisi oldukça basit, masrafsız, kısa süreli olmaktadır. Erken tanı bu açıdan çok önemlidir” dedi. Toplantıda sağlıklı beslemenin önemine de değinen Karaman, “Rahim ağzı kanseri için 30-65 yaş arasındaki kadınlar, meme kanseri için ise 40-69 yaş aralığındaki kadınlar, bağırsak kanseri için ise 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkekler taramaya katılabilir” şeklinde konuştu.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 2652
05.02.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın