Pass

Zonguldak İŞ-KUR Müdürlüğü ile Devrek Halk Eğitim Merkezi arasında açılan ‘Etlik Tavuk Yetiştiriciliği’ kursunun teorik eğitimini bitiren 20 kursiyere belgeleri Devrek Öğretmenevinde düzenlenen törenle verildi.

Törene, Devrek Kaymakamı Yakup Güney,Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, İŞ Kur İl Müdürü Gönül Demirsu, AK Parti Devrek İlçe Başkanı serdar Kelebek, Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yaşar Özlüoğlu, Devrek Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya,  Devrek Belediye Başkan Vekili Osman Erenoğlu, Devrek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şule Turhan Kafkaslı, Gökçebey Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sevim Küçükbekir, Devrek TSO Başkanı Ertan Çıvak, Gökçebey Özel İdare Müdürü İzzet Turpçu, Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı katıldı.

Osman Bayraklı ; “ Birliğimiz 2008 yılında Gökçebey ilçesinde kuruldu. Bölgemizde şuan işletme sahibi olarak 278 civarında, tavuk çiftliği olarak 370 tavuk çiftliği bulunmakta. Bizler birlik olarak Zonguldak’ta TTK kömüründen sonra tarım geçim kaynakları açısından ikinci sıraya alınması gerekiyor. 2002 yılında 120 olan tavuk çiftliği şuan 320 çıktı. Hedeflerimiz tarım ve tavukçuluğun yaygınlaşması için uğraş sarf ediyoruz. Bizler Zonguldak kanatlı hayvanlar birliği olarak bölgemize hizmet olsun işsizliğin önüne geçilsin istiyoruz. Birlik ve beraberlik olduğu zaman her şeyin üstesinden gelineceğine inanıyoruz. Bölgemizde en büyük eksikliğimiz kesim hane. Eğer Zonguldak bizim ise herkes görevini yapacak Zonguldak’a bir kesim hane kazandıracak. 2017 yılına kadar Zonguldak Bölgesinde kesimhaneye kavuşamazsak TTK gibi Zonguldak’ta tavukçuluk zor günler bekleyecek. Zonguldak’ta beş bin insanımız geçimizi tavukçulukla sağlamakta. Türkiye’de ilk Zonguldak’ta işletme kümeste ruhsatı olan. Bolu’da iki bin tavuk çiftliği var, beş yüz tanesinde ruhsat yok. Bizler gururluyuz. İşlerimiz resmi. Zonguldak’ta tarımla büyüyelim. Tavuk yetiştiriciliği kursunu ilk açan İŞKUR müdürlüğü Zonguldak. Bizlerde ilk kursumuzu Devrek’te açtık. 20 öğrencimizi bugün sertifika töreni düzenledik” dedi.

Devrek Kaymakamı Yakup Güney ise tavukçuluğun önemli sektör olduğunu ifade ederek; “İŞKUR ile beraber yürütülen bu tarz projelerle sektörün sorunları sıkıntıları giderilmeye hem de istihdam sağlanmaya çalışılıyor. Bu bakımdan bölgeye büyük katkısı olan tavukçuluğun gelişmesi için çabalayan Birlik Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Sorunları ortaya koyup kamuoyu oluşturmada çok ciddi katkıları var. Bu kursun düzenlenmesini sağlayan İŞKUR, Halk Eğitim ve Tarım Müdürlüklerimiz ile özellikle bayan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

İŞKUR İl müdürü Gönül Demirsu; “Kuruluşumuzun var oluş amacı nitelikli eleman yetiştirmek. Bu anlamda kurslarımızı artırmayı hedefliyoruz. Bildiğiniz gibi tüm dünya ülkeleri gibi bizde de işsizlik önemli bir sorun. İşsizliğin en önemli nedenlerinden biri nitelikli işçi bulunmaması. Bu anlamda sahada işsizliğin fotoğrafını çekiyoruz. Kursla için planlama yapıyoruz” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Necmi Çelik konuşmasına bir müjde ile başladı. Çelik; “Sayın bakanımız Faruk çelik’in talimatı ile 39 il kuruluşu İPARD kapsamına dahil oldu. İşsizliğin fazla olduğu bu dönemde istihdam önemli bir konu. Bir eve aş, lokma sağlayan herkesi takdir ediyorum. Tarımın olması gereken yere gelmesi için başta Sayın Valimiz Ali Kaban beyin çok büyük çabaları var. Atıkların değerlendirilmesi içinde büyük bir çaba içindeyiz. İnşallah Sayın valimiz onun müjdesini verecektir. Kursiyerlerimiz tebrik ediyorum” diye konuştu.

Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı katkılarından dolayı İŞKUR İL Müdür Gönül Demirsu ve Devrek Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yaşar Özlüoğlu’na teşekkür belgesi takdim etti. Daha sonra protokol tarafından kursiyerlere belgeleri verildi. Kursiyerler eğitim sonunda istihdam taahhüdünde bulunan Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği üyesi işyerlerinde 132 gün işbaşı yapacaklar. Teorik ve staj eğitimini başarı ile tamamlayan kursiyerlerin tamamı ilgili işletmelerde istihdam edilecek.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 4183
05.02.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın