Pass

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle birlikte gençlerin manevi gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla imzaladığı protokol gereği gençlik buluşmaları her geçen gün katlanarak büyüyor. Yolgeçen Köyünde 150 gençle buluşma gerçekleşti.

Son günlerde yaşanan olaylar dikkate alındığında, toplum olarak sevgi, şefkat ve merhamet eğitimine ne kadar muhtaç olunduğunu kaydeden Çaycuma ilçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu; “Geleceğimizin teminatı olan gençlere yönelik yapacağımız hizmetler son derece önem arz ediyor. Sosyal içerikli din hizmetleri çerçevesinde imzalanan protokol Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları için önem arz etmektedir. Gençlerin ruh ve gönül dünyasına hitap etme konusunda kendimizi yetiştirmeye çalışan bir müesseseyiz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yönelik, Gençlik ve Spor Bakanlığımızla gençlik merkezlerinde, gençlik kamplarında ve Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda birlikte yapacağımız hizmetler büyük önem arz ediyor. Gençlik Buluşmalarımızda birlikte hareket ettiğimiz Gençlik Merkezi müdürümüz Şendoğan Kaya, Erkek yetiştirme müdürümüz Mesut Özmekik ile birlikte Yüreklere şefkat ve merhameti yerleştirme için hep birlikte seferber oluyoruz. Can taşıyan bütün varlıklara karşı sevgi, şefkat ve merhamet kazandırma konusunda hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Son zamanlarda yaşadığımız hadiseleri dikkate aldığımız zaman sevgi, şefkat ve merhamet eğitimine insanlarımızın ne kadar muhtaç olduğunu hep birlikte müşahede ediyoruz. Dünyamız ve bütün insanlık sevgisizlik, merhametsizlik ve şefkatsizdik girdabında dönüp dolaşıyor.

Bilhassa eğitim müfredatımızı ve insan yetiştirme düzenimizi yeniden gözden geçirelim derken, can taşıyan bütün varlıklara karşı sevgi, şefkat ve merhamet kazandırma konusunda hepimizin üzerine düşen büyük vazifeler var. “Değer tüketen değil, değer üreten dindarlık üzerinde durmalıyız…”  “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Dünyanın birçok yerinde ve Ülkemizin Doğusunda hayatını kaybeden askerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum ve ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Kaya; “Değer Tüketen Değil, Değer Üreten Gençlik”

Çaycuma ilçe müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu ile Gençlik buluşmalarına katılan Çaycuma Gençlik merkezi müdürü Kaya; “Gençlerimizin manevi hizmetler konusunda çok yoğun talebi var. Sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleriyle birlikte gençlerin manevi gelişmelerine, onların manevi değerlerine de katkıda bulunmak durumundayız. Ancak şunu da dile getirmemiz gerekiyor. Bunu özellikle farklı noktalara çekmek isteyenlere açık ve seçik bir mesaj olarak vermek istiyorum. Bütün yapacağımız bu din ve değerler eğitimiyle ilgili eğitim, yardım ve seminerler talep edilmesi durumunda yapılacak olan çalışmalardır. Yani zaten şu andaki dünyamızda baktığımız zaman, biraz önce, hocamızın da dile getirdiği gibi zorlamayla olmuyor. Ancak şunu belirtmek gerekir ki çok ciddi anlamda gençlerimizden, hem kamplarımızda olsun hem Kredi yurtlarımızda olsun, hem spor yapan gençlerimizden olsun, talep çok fazla ve bizim bunu talep eden gençlerimize cevap vermemiz gerekiyor. Bu bizim sorumluluğunuz. Dolayısıyla özellikle kamplarımızda, yaz Kur’an kurslarımızda, buraya katılan gençlerimize sporu sevdirmeye ve spor yapmayı hayatının bir parçası, bir yaşam tarzı haline getirme konusunda kendilerine ciddi anlamda destek olabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Özmekik; “Facebook Gençliği Değil, Dini ve Milli Değerlere Bağlı Gençlik”

Çaycuma Sosyal hizmetler Erkek Yetiştirme Yurdu Müdürü Mesut Özmekik, “ Gelişen teknolojinin çocuk ve gençlerimizin hayatında hayra ya da şerre hizmet edebildiğini bu yüzden internet nimetinin aile ya da kurumlarda kontrollü ve amacına uygun olarak kullanılması için ebeveyn ve yetkililere büyük görevler düşmektedir. Yarınlarımızın geleceği olan gençliğe sahip çıkmalıyız. Geleceğin Müftüleri, Müdürleri, Siyasetçileri ve hatta Başbakanı, Cumhurbaşkanı neden içimizdeki gençlerden olmasın? Facebook gençliği değil Dinine bağlı Vatan sevgisiyle dolu gençlik yetiştirmeliyiz. Bu konuda büyük gayret içerisinde olan ilçe müftümüze ve Din görevlisi kardeşlerimize Teşekkür ediyorum” dedi.

12. Bölge Gençlik Buluşması Çaycuma Yolgeçen Köyü Caminde gerçekleşti. Program sonrası Çaycuma ilçe Müftüsü Arcaklıoğlu Genç katılımcılara sorular sorarak doğru bilenlere Tefsir ve Kur’an-ı Kerim hediye etti. Camii İmam Hatibi Veli Yiğit tüm katılımcılara pide ayran ikramında bulundu.

Haber: EKSPRES

 

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2530
12.02.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın