Pass

Çaycuma’da Cami ve Gençlik başlığı altında bir dizi etkinlikler devam ediyor. Nebioğlu 7.bölge Hz Ömer Gençliği buluşması Nebioğlu Beldesi Merkez Camiinde gerçekleşti.

Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve Çaycuma ilçe Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen, Gençlik Buluşması, programına İlçe Müftüsü Arcaklıoğlu, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Gençlik Merkezi Müdürü Şendoğan Kaya, Gökçebey özel idare müdürü İzzet Turpçu, Çevre mahalle ve merkezden gelen Din görevlileri, Öğretmenler, İşadamları, Çok sayıda vatandaş ile Nebioğlu ve civar köylerin Gençleri katıldı.

Hafta boyunca farklı platformlarda gençlerle buluşmasını sürdüren Çaycuma ilçe müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, gençlerden gelen davetin kendisini mutlu ettiğini ve gençlerle buluşmaktan büyük bir onur duyduğunu kaydetti.

Gençliği buluşturmada geç kaldıklarını dile getiren Arcaklıoğlu, camilerin gençlerin anlam arayışına yanıt verecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Camiler, gençlerin anlam arayışına cevap verecek mekânlar olmalıdır, diyen Arcaklıoğlu;“Sevgili gençler, Uzun zamandır Müftülük olarak cami ve gençliği buluşturmada gecikmişliğimizi, kusurlarımızı telafi etmeye çalışıyoruz. Sizlerden özür diliyoruz. Sizin yüreğinizde, kalbinizde Allah'ın evine camilere karşı muhabbet olduğunu biliyorum. Ancak biz büyükler sizin genç yüreklerinizde sakladığınız o muhabbete rehberlik yapamadığımızı düşünüyorum. Eğer biz hakkıyla rehberlik yapsaydık camiler şehrin ve hayatın kıyısında kalmaz, şehrin ve hayatın merkezinde olurdu. Orta yaş büyüklerin mekânı olmaz, sizin de sevgi ve muhabbet mekânınız olurdu. Sizin mana arayışınıza cevaplar veren mekânlar olurdu.

“Camilerimizi, gençlerimizin muhabbet mekânı haline dönüştürelim…”

Camilerimizin gençlerimizin anlam arayışına yanıt verecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Camiler, kubbeler, minberler, mihraplar gençleri özledi. Diyanet işleri Başkanımızın ifade ettiği gibi ‘Geç kalma genç gel’ sloganıyla bu haftayı idrak ediyoruz. Adanmış din gönüllüleriyle gençlerimiz camide kucaklaşsın istiyoruz” dedi.

İlçe Müftüsü Arcaklıoğlu, Programa ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Ertan Aydoğan’a, Gençlik Merkezi Müdürümüz Şendoğan Kaya’ya, Bölge Koordinatörü Ali Rıza Türk’e, Din Gönüllülerine ve Gönlü Camilerine bağlı 7. Bölge Gençliğine teşekkürler.

Çaycuma Gençlik Merkezi müdürü Şendoğan Kaya, Gençlerin daha çok sanal ortamlarda gezdiklerini, bu ortamın hiçte hoş olmadığını belirterek, Gençliğin Sportif alanlara yönelmelerini istedi. Kaya “Gelin gençler, hep birlikte sanal alemi hakikate dönüştürelim. Sevgili gençler, yeryüzünde en büyük kötülük hiçliğe mahkûm olmaktır. Bu çağ, modern zamanlar gençliği hiçliğe mahkûm ediyor. Hayatın anlamını ayakta tutmak için çaba içinde olmalıyız. Bugünün gençleri o kadar çok kötülükle kuşatılmış ki, bu kötülüklerden uzak kalıp, iyilikte ısrar edip, Allah'a gerçek kul olup, neşeyi huzuru Rabb'ine ibadette aramayı kendisine gaye olarak seçebilirse bundan elli sene öncesinin evliyası gibi olur. Sizi kuşatan büyük tutkular olduğunu biliyoruz. Bir sanal alem var, sizi gerçek hakikatten uzaklaştıran, zihinleri, kalpleri, ruhları işgal eden bir sanal alem var ki, genç insanları hakikatten daima alıkoymaktadır.  Gelin hep birlikte o sanal alemi de hakikate dönüştürelim. Kaldıralım demiyorum, sanal alemi hakikat dünyasına dönüştürebilirsiniz. Dostunuza, arkadaşınıza gönderdiğiniz hiçbir kelam yalan olmaz. Kendi hakikatinizi sanal aleme taşımış olursunuz. Ve sanal alemi hakikate çevirmiş olursunuz” dedi.

Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan; “Sayın Müftümüzün başlatmış olduğu bu gençlik buluşması ve mahallelerimizde bulunan İmam arkadaşlarımızın gayretli çalışmaları sonucunda Nebioğlu gençliği bir araya gelmiş, bütünleşmiş çok sağlıklı bir şekilde Dinini Diyanetini Peygamberini öğrenmeye, ilim ve irfan sahibi olma yolundaki mücadelesine kararlı bir şekilde yürüyor. Ben bu manada sayın müftümüzü Bölgedeki İmam Hatip arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Sevgili gençleri burada görmekten mutluluk duyuyorum. Büyük şehirlerde maalesef sizin yaşınızdaki çocukların birçoğu Alkol ve Madde bağımlısı haline gelmişlerdir. Birçok gencimiz kendine zarar verdiği gibi çevresine de zarar vermektedir. Nebioğlu’nun Gençlerini görünce büyük mutluluk ve huzur duyuyorum. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak hepimizin görevidir. Bizler İdareciler olarak gençliğe sahip çıkmak zorundayız, bu sebeple Nebioğlu Spor kulübünü kurduk gençlerimize faaliyet alanları açtık. Gençlik merkezi müdürümüzün katkıları ile değişik branşlarda Sportif faaliyetler planlamaktayız. İlçe müftümüz, Gençlik Merkezi müdürümüzle el ele verip, Gençlerimize hem dini hem milli değerlerimizi aşılamalı vatan sevgisini anlatmalıyız. Sevgili Gençler Biz Müslümanlar sebepsiz yere birbirimizle kavgalar ediyoruz. Birbirimizi itibarsızlaştırıyoruz. Gençler, bunlar sadece bizim kötülüklerimizdendir. Rahmet dini İslam’dan, rahmet peygamberi Muhammed'den, rahmet kitabı Kuran’da bunlara yer yoktur” dedi.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2674
13.02.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın