Pass

Zonguldak Valisi Ali Kaban, maaş ve kıdem tazminatı alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle “Madenden Çıkmama” eylemi başlatan işçilere müjde verdi. Eylemin yedinci gününde, kayyum heyetinin ele geçirilen 5 bin ton kömürün termik santrale satışının gerçekleştirilmesine karar verildi. İşçilerin maaş alacaklarının ödemesine gün içerisinde başlanacak. 

Zonguldak Valisi Ali Kaban, makamında İl Emniyet Müdürü Osman Ak, kayyum heyeti ve Eren Enerji İdari İşler Koordinatörü Erol Orhan ile birlikte madendeki eyleme ilişkin basın toplantısı düzenledi. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atanan maden şirketinde çalışan işçiler, 7 gün önce “Madenden Çıkmama” eylemi başlattı.

Eylemin yedinci gününde 80 işçiden 40’a yakını havasızlık ve madenin olumsuz koşulları sebebiyle eylemi sonlandırdı. İşçilerin eylemi sürerken Vali Ali Kaban, maaş alacakları konusunda işçilere müjde verdi.

“RUS BEBEKLERİ GİBİ YENİ ŞİRKETLER ÇIKIYOR”
Madencilerin eylemiyle ilgili bir süredir çalışma yapıldığını hatırlatan Vali Ali Kaban, soruşturma ilerledikçe yeni şirketlerin ortaya çıktığını kaydetti. Operasyon ilerledikçe yeni şirketlerin ortaya çıktığını hatırlatan Kaban, bu durumu Rus oyuncak bebeği olarak bilinen “Matruşka”ya benzetti. Kaban, “Madencilerin sürdürdüğü eylemle ilgili zaten arkadaşlarımız çalışma yapıyordu. Gerek kayyum heyetimiz, gerek emniyet müdürlüğümüz gerekse ilgili cumhuriyet savcımız büyük bir gayret içerisindeydiler. Bunu ben de takip ediyordum. Tabi öncelikle şunu vurgulamak isterim. Hakikaten bu gün kendini ocağa kapatmaktan başka çare bulamamış olan oradaki işçi kardeşlerimiz elbette bizim için büyük bir önem taşıyorlar. Sadece benim için değil taşın altına elini koymuş olan kayyum heyeti için de büyük önem taşıyorlar. Ben onların nasıl çırpındığını görüyorum. Bu arada tıpkı Rus bebekleri gibi bebeğin içerisinden bebek çıkıyor. Operasyon ilerledikçe içerisinden sürpriz yeni şirketler çıkıyor. Bana ifade edildiği şekilde. Daha bir kısım mülkler çıkıyor. Bunla anlıyoruz ki olay oldukça zahmetli ve uzun sürecek bir hadise. Ama evine ekmek götürmek dışında derdi olmayan bu kardeşlerimizin sorunlarına bu sürecin bir faydası olmaz. Dolayısıyla o süreç; Başsavcımız ve ilgili KOM Savcımız bünyesinde yürütülen süreç devam edecektir” dedi.

“İŞÇİLERİ RAHATLATMAMIZ GEREKİYORDU”
Ele geçirilen kömürün Çatalağzı beldesinde faaliyet gösteren Eren Enerji Termik Santali’ne satışı konusunda anlaşma sağlandığını ifade eden Vali Ali Kaban, şöyle devam etti:

“Bizim bu kardeşlerimizi rahatlatmamız gerekiyordu. Neticede orada ele geçen kömür var. Bu kömürün bir şekilde bir an evvel paraya dönüştürülüp bu işçi kardeşlerimizin alacaklarının hiç olmazsa önemli bir kısmının bir an evvel kapatılması gerekiyordu. Bunun ilk aşaması olarak biz tekrar sıkıntıya düştüğümüz anda Eren Enerji ile temasa geçtik. Sağ olsunlar. Bu gün Erol Bey’i gönderdiler. Ve şu an itibariyle oradaki kömürün Eren Enerji’ye nakledilmesi işlemi başlıyor. Öğleden sonra da gelişmelere göre bir avans alınmak suretiyle işçilerimizin maaşlarının ödenmesine başlanacak. Ben bunun müjdesini vermek istedim.”

“BÖYLE SAHTE, ÜÇ KAĞIT ÜZERİNE KURULMUŞ YAPILAR OLMASIN”
Vali Ali Kaban, işçilere geçmişte haksızlıklar yapıldığının belge incelemeleriyle görüldüğünü söyledi. Kömürün nakli işleminin basın toplantısı sonrası başlayacağının altını çizen Vali Kaban, şöyle dedi:

“Buradan hakikaten kendilerine ne kadar büyük haksızlık yapıldığını, arkadaşlarımızın incelediği belgelerden bana aktarıldığı ve gördüğüm şekliyle, işçi kardeşlerimizin artık bu bazı provokatif çabalara fırsat vermemelerini, buradan da kendilerine ifade etmek istiyorum. Onların şu anda emeğini sarf etmiş ve belli bir ücreti almaya hak kazanmış insanlar olarak yeri, o soğuk ocaklar değil ailelerinin sıcak yanıdır. Onlara tekrar hakikaten kendilerini ve bu çektikleri sıkıntıyı, ortaya çıkan belgelerin incelenmesinden gördükçe geçmişte ne kadar büyük haksızlığa uğratıldıklarını görmüş birisi olarak ne kadar büyük ızdırap çektiklerini bildiğimi ifade etmek istiyorum. Kayyum heyeti arkadaşlarıma ve ele geçen kömürün bir an evvel paraya çevrilerek işçilerimizin alın terinin, emeğinin karşılığı olarak yatırılması hususunda destek veren Eren Enerji ve Emir Eren’e teşekkürü bir borç biliyorum. Arkadaşlarımız buradan çıkar çıkmaz o kömürün nakli işlemini başlatacaklar. Diliyoruz ki böyle işçinin emeğini, alın terini vaktinde ve herhangi bir hileye, hurdaya fırsat vermeden vaktinde yatıran şirketlerimiz olsun. Böyle sahte, üçkağıt üzerine kurulmuş yapılar olmasın.”

Vali Ali Kaban, gazetecilerin kömür satışından elde edilecek ücretin alacakları karşılayıp karşılamayacağı sorusuna ise, “Kömür satışından elde edilecek para işçilerimizin alacaklarını hemen hemen karşılıyor. Büyük bir miktarını bir an evvel yatırıp, konuyu kapatmak istiyoruz. Konu çok uzadı” şeklinde cevap verdi.

“TTK NEZDİNDE MÜDAHALE EDİLMEDİĞİNİ ÖĞRENDİK”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Türkiye Taşkömürü Kurumu sahasında redevans usulüyle işletilen ocağın 31 Aralık 2015 tarihinde sözleşmesinin sona erdiği belirtildi. Basın toplantısında gazetecilerin; maden ocağının sözleşmesi bittiği için “Kaçak” statüsünde olduğu dikkat çekilerek sorduğu soruya ise Vali Ali Kaban şu yanıtı verdi:

“O konuyu ben de sonradan duydum. Yani maalesef TTK nezdinde bu ocağa müdahale edilmediğini öğrendik. Bu ayrı bir soruşturma konusudur. Bunu Enerji Bakanlığımızın üst düzey yetkilileriyle görüştük. Konu bakanımıza da aktarıldı. Bu konuda ihmali olanlar hakkında gereken işlem yapılacaktır. Buradaki sorunumuz şu önüne gelen herkes hemen sıkıştığımızda ocağa saklanmayacağız. Bunlar oturulup, konuşulup medeni ölçüler içerisinde çözülebilecek sorunlar. Ama vakit alıyor. Dile kolay, ha deyince olmuyor.”

Haber: İHA


Haber Okunma Sayısı : 3058
26.05.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın