Pass

Çaycuma’nın Perşembe Beldesine bağlı Koramanlar Köyü Şeyh Yabalı Baba (Gramedes) Camii’nde, Sandallar ve Koramanlar Köyündeki 8 Yaz Kur’an Kursunda eğitim gören öğrencilerin katılımıyla Yaz Kur’an Kursları Birlik Kardeşlik ve Kaynaşma Buluşması düzenlendi.

25 Temmuz 2106 Pazartesi gerçekleştirilen programa; Çıvaklar , Teceller, Özerler, Bacıoğlu, Koramanlar Merkez, Şehler, Kadirefendioğlu, Yahyabaşoğlu ve Hemdüller Mahallesi Yaz Kur’an Kurslarında öğretim gören yaklaşık 200 öğrencinin yanı sıra, Çaycuma İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Erdal Oruçoğlu, Koramanlar Köyü Muhtarı Nurettin Hamaratlı, Sandallar Ortaokulu Müdürü Mesut Yüksel Öner, Almanya “Gladbeck Türkiye Cami” Dernek Başkanı Nadir Kahraman, Koramanlar ve Sandallar Köyü din görevlileri, öğrenci yakınları ve cami cemaati katıldı.

Saat 11.30’da başlayan Programın sunuculuğunu Koramanlar Köyü Şeyhler Mahallesi Yaz Kur’an Kursu öğrencisi Ceyda Çamlı üstlendi. Kerim Abacı adlı öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle açılan program, yapımı yeni tamamlanan Şeyh Yabalı Baba Camii’nin inşaat aşamalarını ve yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin 1 yıllık faaliyetlerinin anlatıldığı slayt gösterimiyle devam etti. Ardından Koramanlar Köyü Şeyhler Mahallesi Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden Kubilay Baş adılı öğrenci “Daha Kur’an ne desin?”, Yasin Sarı’ isimli öğrenci de “Bayrak” şiirini okudu.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere mikrofona davet edilen İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu “ Bizler bu sene ilk teravihi bu camide kıldık. Çocuklar bu cami sizlere bugün tebessüm ediyor. Şu anda melekler sizlerle beraber. Bu caminin sahibi, içinde sizler olduğunuz için, sizlerden razı olduğu için; camii’ de size tebessüm ediyor. Çocuklar siz bizim istikbalimizsiniz. Birincisi hayatınız hep Kur’an olsun.2.ncisi Peygamberimiz en büyük örneğimiz. 3.ncüsü Türkiye’mizi seviyoruz ve daha çok seveceğiz. Haftaya Yaz Kur’an Kursları arasında spor etkinlikleri, turnuvalar başlayacak. Yaz Kurslarımız hayırlı olsun diyorum. Sizleri ve hocalarınızı tebrik ediyorum.” Şeklinde konuştu. 

İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli de “Camiyi asıl güzelleştiren siz değerli çocuklarımızsınız. Camilerimizin en büyük süsü sizlersiniz. Sizler bu camilerde oldukça camilerimiz dünyada en güzel mekânlar olmaya devam edecek. Gençlerimizin ayakları buralardan kesilmesin. Yaz Kur’an kursları insan hayatında çok değerlidir. Ben kendimden biliyorum şu anda öğrendiğim sureleri ve diğer bilgilerin neredeyse tamamını ilkokul ortaokul çağındayken yaz Kur’an kursunda camilerde öğrendim. Benim hayatımda Yaz Kur’an Kursu hocam da çok önemlidir. Hocalarımız çocuklara öyle bir eğitim vermeli ki; çocukların aklından yaz Kur’an kursu hocası çıkmasın. Aynı ilkokul öğretmenleri gibi çocuklar hocalarını unutamasın. Burada çok güzel bir ortam oluşturulmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, bu güzelliğin daim olmasını diliyorum. Çocuklarımızın her birinin devleti milleti ve ailesi için hayırlı bireyler olması dileğiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi. 

Programın sonunda Kaymakam Keçeli ve Müftü Arcaklıoğlu’na öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi. Daha sonra Kaymakam Keçeli ve İlçe Müftüsü camiyi gezerek din görevlilerinden Şeyh Yabalı Baba Cami hakkında bilgi aldılar. 

Haber: EKSPRES

 

 




Haber Okunma Sayısı : 3995
26.07.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın