Pass

Zonguldak İŞKUR İl Müdürlüğü, Çaycuma Halk Eğitim Merkezi ve Zonguldak Kanatlı Hayvan Yetiricilileri Derneği tarafından Çaycuma’da açılan “Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Kursunu” başarı ile bitirenlere belgeleri verildi.

Çaycuma Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene, Kaymakam Serkan Keçeli, İŞ KUR İl Müdürü Gönül Demirsu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Müdürü Oktay Aksoy, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Zonguldak Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Çakar, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Gökçebey Halk Eğitim Müdür Recep Topal, Zonguldak Kanatlı Hayvan Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı ve yönetim kurulu üyeleri ile kursiyerler katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından derneğin faaliyetleri anlatan slayt gösterisi izlendi.

Zonguldak Kanatlı Hayvan Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı kurs hakkında bilgi verirken; “Gökçebey ve Devrek’ten sonra üçüncü kursu Çaycuma’da açtıklarını söyleyerek; “Diğer kurslarımızı bitirenler işbaşı yaptılar. Amacımız hepsini iş sahibi yapıp ekmek kazandırmak. Türkiye’de kanatlı hayvan yetiştiriciliği dalında ilk kurs açan ilimiz Zonguldak’tır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Serkan Keçeli ise ülkede büyük ölçüde kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını vurgulayarak; “ Bütün sıkıntımız, işsiz insanlarımızın bir özelliğinin bir kalifiyesinin olmamasıdır. Sıradan bir vatandaş iken bu tür kurslarda bir işi çok iyi yapan kalifiye bir elemana haline geliyorsunuz. Bu vesile il kursumuzun hayırlı olmasını diliyor, her birinizin iş sahibi olmasını temenni ediyorum. Bu tür kurslarımız aratarak devem edecek” diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu ise kurs hakkında bilgi verirken şunları söyledi; “Kanatlı Hayvan Üreticileri derneği ile kurumumuzu arasında UMEM kapsamında düzenlenen 224 saatlik ve 28 günlük 25 kişinin katıldığı kursumuzun sertifika törenindeyiz. Türkiye genelinde rakamlara baktığımızda çalışabilir durumdaki kadın işgücünün yeterince istihdama dâhil olmadığını, ancak bununla birlikte iş gücüne dâhil olma konusunda önemli bir potansiyeli kendi içinde barındırdıklarını görüyoruz. Bu kursumuzda kadınların yoğunlukta olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor”. Milyonluk işyerlerinin kime teslim edildiğinin önemli olduğunu söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik; Bir işyerine patrondan daha çok sahip çıkın. Çünkü bu aynı zamanda sizin ve ülkemizin geleceği. Eğer siz oraya kendi işyeriniz gibi görmezseniz patronunuz batarsa sizde batarsınız” dedi.

Çaycuma Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Oktay Aksoy ise şunları söyledi; “Bundan yaklaşık bir ay önce dernek başkanımız heyecanla gelerek ilçemizde kurs açmak isteğini söyledi. İstihdamın eğitimin olduğu yerde her zaman destek oluruz. Ara ara bende kursları ziyaret ettim. Kursun verimli geçtiğin, iş hayatında ihtiyacınız olan bilgileri aldığınızı gördük. Zaten iş başında her şeyi öğreneceksiniz. İŞKUR’un desteği ile kursularımız artacak, dolayısıyla istihdama katkı sağlayacak. Destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Kursiyerlere tek tek belgeleri verilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2341
27.07.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın