Pass

Merkezi İstanbul'da bulunan kısa adı ZONSİAD olan Zonguldak Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Halil İbrahim Ece verdiği demeçte Zonguldak ilinin turizm çekim merkezi olabileceğini vurgulayarak bu kapsamda projeler yapılması konusunda kurumlara,STK ve hemşehrilerine önemli görevler düştüğünü belirti.

Ece, demecinde şu ifadelere yer verdi; “Emeğin başkenti olan Zonguldak ilimiz Ülkemizin en güzel illeri arasındadır. Kentimiz hem Doğasıyla hem Deniziyle ve Tarihi ile birçok zenginlikleri barındırıyor. Havayolu, Karayolu, Denizyolu ve Demiryolu ile ulaşımı kolay Ankara'ya 2 saat İstanbul'a 4 saatlik mesafede olan bir kenttir. Orman ve yeşillik olarak göz kamaştıran görüntüsü ile kentimiz yerli ve yabancı turizm alanında çekim merkezleri arasına girebilir. Öncelikle doğa sporları, doğa yürüyüşleri alanları yapılmalı ve buralara insanları konaklayabilecekleri oteller yapılarak turlar düzenlenmelidir. Filyos nehrinin etrafı iyileştirilerek kürek sporu, göl dağı ve balat dağı gibi yerlere doğa sporları ve doğa yürüyüş parkurları v.s gibi etkinlik alanları yapılmalıdır. Deniz sezonunda Alaplı ilçemizden Filyos beldemize kadar vapur turları yapılarak aktiviteler düzenlenebilir. Cehennemağzı, Gökgöl, Çayır mağarası gibi önemli birçok doğal güzelliklerimiz mevcut buralara görmek isteyenler için turlar düzenlenebilir. Filyos ve Ereğli kalesi gibi önemli tarihi yerler gibi görülmesi gereken birçok yerlerimiz mevcut. Zonguldak ilimiz Kara Elmas'ın kömürün başkenti maden ocaklarımız var. Maden ocağında çalışmayanlar yerin altını bilemez örneği Almanya'da mevcut bir maden ocağını turizme açılmış ve birçok ziyaretçi bu maden ocağına ziyaret ediyor. Neden Almanya'da olduğu gibi aynısı Zonguldak ilimizde de olmasın. Bu kadar özellikleri barındıran bir kent neden turizm merkezi haline gelememiş önce bunu sorgulamamız lazım. Kentimizi nasıl turizm çekim merkezi yapabiliriz bu konuda çalışma ve projeler yapılması gerekiyor. Öncelikle turizm kenti olabilmemiz için doğal ve tarihi güzelliklerimize turizme hazır hale getirmemiz ve ziyaretçilerin kalabileceği konaklama yerleri yapılması şarttır. Bütün bunları yaptık turizme hazır bir kentin reklam faktörünün devreye sokulması ve kentimizin çok iyi tanıtımı yapılmalıdır. Bu konuda tüm kurumlarımıza, STK ve hemşehrilerimize önemli görevler düşüyor. Ben inanıyorum ki kentimiz turizm ile yeniden hayat bulacaktır ve hem Ekonomi hem İstihdam olarak cazibe haline gelecektir. Bununla ilgili olarak bölge milletvekillerimize ve resmi kurumlarımıza önemli görevler düşüyor. Zonguldak ilimiz Kara Elmas'dan sonra neden turizm cenneti olmasın” dedi.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 3059
01.07.2017



ZONGULDAKSİPOR
sayin başken siz işademlari olerak şu ZONGULDAKSPORA yardim edunda bı görelim da pamük ellerınızı cebünize atin o zeman görelim da sizu boş boş atmayun

Kimden: Misafir | Zaman: 7.7.2017 07:02

Bu inceleme faydalı oldu mu ? Evet  Hayır (0 / 0)
Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın