Pass

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı Çaycuma’da Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı.

Programa; Kaymakam Vekili Hüseyin Remzi Konak, Belediye Başkan Vekili Cengiz Gökçe, Askerlik Şubesi Başkanı Gökhan Kara, İlçe Karakol Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, İlçe Emniyet Müdürlüğü Karakol Amiri Hasan Bektaş, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, MHP İlçe Başkanı Ersin Akyüz, SP İlçe Başkanı Burak Erol, sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri, daire ve okul müdürleri katıldı.

İlk olarak Atatürk Anıtı’na Kaymakam Vekili Remzi Konak ve Belediye Başkan Vekili Cengiz Gökçe tarafından çelenk konuldu.

Saydı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı gerçekleştiren Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Gökhan Kara şunları söyledi; “Bugün asil Türk milleti ve kahraman Türk ordusunun ebedi Başkomutanı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk 'ün önderliğinde milleti ile bütünleşerek 95 yıl önce gerçekleştirdiği büyük zaferi kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Bu zafer her safhası düşünülerek hazırlanmış planlanmış ve muhteşem bir şekilde yönetilerek zaferle sonuçlandırmıştır. Aynı zamanda Türk ordusunun, cesaretini ve yiğitliklerini tarihe bir defa daha gösteren büyük bir eserdir. Balkan ve 1. Dünya Savaşlarında ağır yenilgiler alan Osmanlı İmparatorluğu çökmeye başlamış. Bunların ardından imzalanan Sevr Anlaşması ile de topraklarımız paylaşılmıştı. Asırlardır hür yaşamış olan Türk milleti vatansız bırakılmaya amaçlanmıştı. Ancak Türk milleti buna karşı çıkarak Mustafa Kemal'in önderliğinde Samsun'da Kurtuluş Savaşını başlattı. Türk milletinin milli birlik ve beraberliğini yeniden tesis eden Mustafa Kemal Atatürk uzun çalışma döneminin ardından Sakarya Meydan Muharebesinde gücü kırılan Yunanlılar işgal ettikleri yerleri ellerinde bulundurabilmek için Eskişehir ve Afyon hattı gerisine çekilerek savunmaya geçtiler. 22 Ağustos 1922 sabahı Türk topçularının ateşi ile taarruz başladı. İngilizler tarafından 4-5 ayda geçilemeyeceği iddia edilen mevziler bir saat içinde çökertildi. Şaşkına dönen Yunanlılar daha savaşın ilk gününde geri çekilmeye başladılar. 3 gün içerisinde bütün mevzilerden geri atılarak çember içine alındılar. Savaşın bizzat Başkomutan Mustafa Kemal Paşa tarafından yönetilen 30 Ağustos 1922 günü Yunan ordusunun büyük bir kısmı Dumlupınar'ın kuzey doğusunda yok edildi. Batı istikametine doğru kaçan düşmanı takip için ordusuna Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri” emrini verdi. Türk ordusu bu emrin heyecanıyla düşman kuvvetlerini takibe başlamış ve çok kısa sürede kahraman Türk süvarilerinin 9 Eylül 1922'de İzmir 'e girip Türk bayrağının yeniden kadife kale burçlarından dalgalandırılmasıyla Batı Anadolu'yu düşmandan temizlenmiştir. Ordumuzun kazandığı bu büyük zafer tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. Bilindiği gibi Anadolu’nun kapıları Malazgirt Zaferi ile Türklere açılmış ve son olarak kazanılan büyük taarruz ve Başkomutanlık meydan muharebesi ile de Anadolu’nun sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalacağı bütün dünyaya ispatlanmıştır. Bu eser Türk ordusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtıdır. Bu eseri ortaya çıkaran bir ulusun çocuğu olduğumuz için sevincimiz ve mutluluğumuz sonsuzdur” dedi.

Çaycuma Belediye bandosu tarafından müzik dinletisi sunuldu. Öğrenciler tarafından Zafer bayramına ilişkin şiirlerin okunması ile çelenk suma programı sona erdi.

Son olarak Askerlik Şubesi bahçesinde resepsiyon verildi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3626
30.08.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın