Pass

Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, yeni Eğitim Sistemi için önerilerde bulundu.

Tunç, yeni sistemde günlük ders programlarının Akademik ve Sosyal Dersler olmak üzere iki bölümden oluşmasını önerdi.

İşte Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç’un yeni eğitim sistemine katkı için hazırladığı öneri: “Çocukluğunu yaşayamayan, oyun oynamayan ve sosyalleşemeyen çocukların eğitimde başarılı olmaları mümkün değildir. Maalesef çocuklarımız okul ve ev arasına sıkıştırılmış ders anlayışı ve yoğun ders programlarından çocukluk çağlarını doyasıya yaşamaya fırsat bulamadılar.

Çocukları oyunlardan, gençlerimizi de sosyal ve sportif aktivitelerden mahrum bırakmak ve Truva atı gibi o sınavdan bu sınava koşturmak geleceğimize yapılan en büyük kötülüktür.

Mevcut sistemde çocuklarımızın sosyal hayatları hiç yok denecek kadar azdır. Milli Maçlarda bile ümidimiz ülkemizde yetişen gençler değil yurt dışından gelen oyuncularımızdadır. En büyük genç nüfusa sahip ülkelerden biri olmamıza rağmen hala dışarıdan futbolcu bekliyorsak bunun artık sorgulanması gerekiyor. Acaba bizim gençlerimiz neden kendilerinden beklenen oyunu oynayamıyorlar?

İşte biz bunun da sosyal ve sportif faaliyetlere yeterince ağırlık vermeyen sportif ülkemizde uygulanan sınav maratonu yanlış eğitim sisteminden kaynaklandığı düşüncesindeyiz.

Sosyal mekânlarda yapılması gereken sosyal aktiviteler bugün maalesef cep telefonlarına ve internet bağımlılığına hapsedildi. Bunun sonucu olarak da ellerinde cep telefonu veya laptop, saatlerce onların başında asosyal bir gençlik meydana geldi.

Bizim bu konudaki en büyük önerimiz eğitimde sadece müfredata bağlı kalmamaktır. Çünkü sadece müfredata bağlı eğitim kaliteli nesiller yetiştirmeye yeterli değildir.

Ülkemizin müreffeh geleceği 15 milyon öğrencimizin sınıflara sıkıştırılmış bir müfredat programıyla değil, derslerin yanı sıra belirli programlar dâhilinde onların sınıf dışına da çıkıp sosyal ve kültürel aktivitelere katılmasıyla şekillenecektir.

Sosyal aktivitelere katılımı sağlanmayan asosyal ve durağan bir gençliğin ülkemizi ileri seviyelere getirmesi mümkün değildir.

Okul dışında sosyal faaliyetlerle meşgul olmayan her öğrenci zararlı akımlar tarafından ele geçirilmeye ve toplum zararına kullanılmaya namzettir. Okul önlerinde satılan Bonzai, bali vb. uyuşturucuları alıp kullanan gençlerimiz maalesef işte bu asosyallik nedeniyle bu hale düşmüşlerdir. Onları iyi işlerle meşgul etmediğimizde daha vahim yeni tablolar fazla uzakta değildir.

Çözüm olarak bu konuya mutlaka önem verilmeli asosyal eğitim sistemi yerine aktif ve sosyal bir eğitim dönemine geçilmelidir.

Eğitim şuraları ve ilgili toplantılarda konunun uzmanları tarafından acil eylem planları geliştirilmeli, yeni eğitim sistemimize Sosyal ve Kültürel Aktivite Proje ve Programları mutlaka dâhil edilmelidir.

Okullardaki ders uygulaması Akademik, Sosyal Aktiviteler olmak üzere iki bölüm halinde yapılmalıdır. Akademik dersler birinci bölümde ve okulda yapılırken Sosyal ve Kültürel Aktivite Dersleri ise ikinci bölümde ve okul dışında belirlenecek sosyal mekânlarda gerçekleştirilmelidir.

Sosyal ve Kültürel Aktivite Derslerinde kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler sunan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlükleri, Belediyeler ve Sosyal Hizmet sunan diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği sağlanmalıdır.

Okul dışındaki Sosyal Aktivite Programlarına katılan öğrenciler ders bitimine ve okul servislerine bininceye kadar okul idaresinin gözetimi altında bulunmalı, her türlü emniyet ve güvenlik tedbirleri sağlanmalıdır.

Sosyal ve Kültürel Aktivite Programlarını uygulayacak öğretmenler bu konularda özel eğitim almalıdır. Bunun için de Üniversitelerde öğretmen adaylarına verilen formasyon derslerine mutlaka Sosyal ve Kültürel Aktivite Dersleri de konulmalıdır. Ayrıca konusunda uzman eğitimciler tarafından Sosyal ve Kültürel Aktivite dersinde görev alacak öğretmenlere bu konularda kendilerine katkı sunacak eğitim programları tertip edilmelidir.

Sonuç olarak sınıflarda dört duvar arasına sıkıştırılmış bir eğitim yerine sosyal alan ve mekanlara çıkıp gençlerimizi sosyal, sportif, sanatsal, eğitsel ve kültürel faaliyetlere katmak yeni eğitim sistemine getirilecek en güzel yenilik olacaktır diyor ilgililere ve kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2070
27.10.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın