Pass

Genel Maden İŞ Sendikası (GMİS) yönetimi Çaycuma’da muhtarlarla bir araya gelerek TTK’nin özelleştirilmesine yönelik açıklamalarda bulundular, konu ile ilgili yapılacak ortak basın açıklaması için muhtarlardan destek istediler.

Seka Lokalinde gerçekleştirilen toplantıya GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve yönetim kurulu üyeleri, Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen ile köy ve mahalle muhtarları katıldı. Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen TTK’nın özelleşeceğine dair iddiaların bölgede huzursuzluk yarattığını söyleyerek; “Çaycuma muhtarları olarak TTK’nın satılması yâda kapatılmasına karşıyız, bu konuda sendikamızın sonuna kadar yanındayız” diye konuştu.

GMİS Genel Sekteri Adnan Tıska konu hakkında bilgi kirliği olduğunu ve kimsenin konunun içeriğin, anlatmadığını söyleyerek TTK’nın bir çakıl taşını bile sattırmayacaklarını ifade etti. Tıska; “Bundan 15 gün önce 58. Madde olayını duyduğumuzda Genel Müdürümüze bir ziyaret gerçekleştirdik. Kendisi bize bir TTK ile ilgili olmayan bir çalışma olduğunu 58. Maddenin sadece rödovanslı sahaların içinde yaşanan olayların kuruma maddi olarak zarar verdiğini, mahkemeye verilerek kurumun zora sokulduğunu ifade etti. Fakat bizi araştırdığımızda işin aslının bu olmadığını TTK’nın parça parça bölünerek müesseselerin satılması hazırlığı yapıldığını fark ettik. 10 daireli bir binayı kat mülkiyetine bölmeden tek tek satma şansınız yok. Kat mülkiyetin amacı tek tek katları satmak olabilir. Kimse kimseyi kandırmasın. Biz bunu fark edince bir yönetici arkadaşım ile beraber Mecliste Plan ve Mütçe Komisyonu’na gittik. Maddeler sırası ile değil, bir baştan bir sondan giderken bizimle ilgili maddeyi en sona bıraktılar. Orada bu yasanın çıkartılma amacı ne olduğunu sorduk. Bize ‘Atıl durumda olan sahaları özel sektöre vereceğiz, TTK’ya dokunmayacağız’ gibi cevaplar verdiler. 2003-2004 yılları arasında HEMA AŞ. Zonguldak’a geldi. 3 bin işçi çalıştırıp 7 milyon üretim yapacağını söyledi. Bunu söyleyeli 13 yıl oldu ama bir kürek kömür çıkarmadı. SOMA AŞ. Zonguldak’a geldi. 2 bin işçi çalıştıracağını söyledi. Oda bıraktı gitti. Eren Enerji ‘Kömür çıkartacağız, santral izni verin’ dedi. Gerekli evrakları kendisine verdiler. Ama santrali yaptı, bir kazma vurmayarak TTK’ya teslim etti. Bu büyük firmaların yaptıklarını görmüşken halen TTK’nın sahalarını özel sektöre vermelerini anlam veremiyorum. Bunları Ankara’da herkese anlattık. Tek söyledikleri ‘TTK kapanmayacak, TTK özelleşmeyecek’. BU sorun sadece bizim değil, Zonguldak’ın sorunu. Özelleşse bile çalışanların bizim üyemiz olacağını söylüyorlar. Bizi bu ilgilendirmiyor. Ben yarın emekli olacağım, Çaycuma’da köyüme geleceğim. Beni bu üzüyor. Gençler hepsi işsizlikten İstanbul’da. Kimse bizi siyaset yapıyor zannetmesin. Gerçekleri anlatmak için bu cümleleri kuruyorum. TTK’nin bir çakıl taşını bile özelleştirmeye kalksalar tek başımıza da kalsak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunun için halk ile iç içe olan muhtarlarımız çok önemli” diye konuştu.

Tıska, konu ile ilgili önümüzdeki günlerde görkemli bir basın açıklaması yapacaklarını ve tüm muhtarların katılmasının iyi olacağını söyledi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ise ; “Eğer TTK özelleşmeyecekse işçi alınması gerekmektedir” dedi. Konu ile ilgili yapılacak basın açıklaması için muhtarlardan destek isteyen Demirci; “Hakikaten Zonguldak son zamanların en sıkıntılı surecinden geçiyor. Bizlerde bu vesile ile 3gün önce almış olduğumuz karaları öncelikle muhtarlarımızın arkadaşlarımıza, köylülerimize, mahallemizdeki dostlara anlatacağından emin olduğumuz için muhtarlarımızla bir araya geldik. Bugün Çaycuma, yarın Devrek, Ereğli tüm muhtarlarımızla birebir görüşerek dertlerimizi anlatacağız. Bu sıkıntılar sadece Genel Maden Sendikası sıkıntısı değil. Bu sıkıntılar bizim sizin anamızın babamızın, eşimizin dostumuzun sıkıntısı. Zonguldak da yaşayanların sıkıntısı. Bunları anlatmak içinde hep birlikte beraber olarak bu topluca dertlerimizi anlatma fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz. Sizlerden tek ricam bizler veyahut sizler en çok seçilmiş insanlara, vekillerimize sormanızı istiyoruz. Kaç gündür Sayın Hüseyin Özbakır'la bir polemiğimiz oldu. Ben bu konuda hakikaten Özbakir'ın söylendiği sözlere kulaklarımı tıkadım. Ben kendisine ‘Bize yardımcı olun, Sayın Cumhurbaşkanımız ile konuşalım. Zonguldak’ın sıkıntılarını anlatalım’ dedim. Özbakır ise ‘ Ben görüşemiyorum ki sizi görüştüreyim” dedi. Biz kendisi ile polemiğe girmek istemiyoruz. Şimdi birlik beraberlik olma zamanıdır. Tüm vekillerimiz bir arada olursa bu konu rafa kalkacaktır. Bize ‘TTK kapanmayacak, torba yasa buradan çıkmayacak’ desinler, biz onu sırtımızda taşırız. TTK’nın kapanmaması konusunda samimi iseler bir an önce işçi alsınlar. Biz başka bir şey istemiyoruz. Siz muhtarlar bize destek olursanız sevinirim” şeklinde konuştu.

Muhtarlar ise sendikanın aldığı her kararda yanlarında olacaklarını ifade ettiler.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2128
28.10.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın