Pass

Yıllardır yüzlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık önceki yapılan araştırmalar, ülkemizde yıllık kan bağış oranının çok düşük olduğunu göstermektedir. Halkımızın duyarlılığı ve kampanyalar sonrası bu sayı her geçen gün artmaktadır. Oysaki kan üretilemeyen bir dokudur ve tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı ile kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir. Bu anlamda kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir.

Çaycuma Koleji İlkokul Müdürü, Eski Kızılay Şube Başkanı Nilgün Çelik; “Okulumuz ile Kızılay işbirliğiyle gerçekleştirilen kampanyayla, öğrenci-öğretmen ve velilerle birlikte hayati önem taşıyan kan bağışının önemini vurgulamayı amaçladık. Kampanyamıza her zaman beklediğimizden büyük bir ilgi gösteriliyor. Sadece veliler, öğrenci ve öğretmenlerimiz değil kampanyamızı duyan vatandaşlarımız da bağışta bulundular. Kan bağışından önce yapılan muayenelerde tansiyon ve şekere bakıldı. Unutmayalım ki Kan Bağışı Yaşam için Yapılan bir armağandır. Kızılay Çaycuma şube başkanlığı yaptığım dönemlerde de bu tür kampanyalara ev sahipliği yapmıştım bu gün burada okulumuz ile ortaklaşa yapılan bağışlar öğrencilerimiz tarafından ilgi ile izlendi, gelecekte bu çocuklarımız bu tür kampanyalar yaparak hayat kurtaracaklardır diye düşünüyorum” dedi.

Kampanya kapsamında 80 kişinin kan bağışında bulunduğunu belirten Kızılay yetkilileri; böylesi önemli bir konuya özellikle okulların ve dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlerin ilgi göstermesinin önemli olduğunu, bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılması gerekmektedir diyerek her zaman büyük ilgi gördükleri Çaycuma’lılara teşekkür ettiler.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2648
17.11.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın