Pass

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliği tarafından “Kudüs ve Mescid-i Aksa Şiir Dinletisi” programı düzenlendi.

Çaycuma Kültür Merkezinde gerçekleşen Programda 13kişi “Mescid-i Aksa ve Kudüs’le ilgili olarak kendi yazmış olduğu birbirinden güzel şiirleri seslendirdi.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerimle başlayan programda Memur-Sen ve Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç selamlama ve açılış konuşması yaptı. Başkan Tunç yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederek; “Memur-Sen ve Diyanet-Sen olarak kültürel faaliyetlerimize “Şiir Dinletisi” programları ile bir yenisini daha katmak ve kendi bölgemizde şiir yazan değerlerimizi ortaya çıkarıp onları kamuoyuyla buluşturmak istedik. Arkadaşlarla yaptığımız istişareler sonucunda şiir dinletilerimize bugünlerde gündemin ilk sırasında yer alan ve kanayan yaramız olan Mescid-i Aksa ve Kudüs’le başlamayı uygun gördük. Yaptığımız açıklama ve duyurular sonucunda Mescid-i Aksa sevdalısı tam 12 arkadaşımız bize şiirleriyle başvurdu. Bir hafta gibi kısa bir zamanda çok güzel şiirler kaleme alan hepsi birbirinden değerli bu kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Mukaddes şehir Kudüs ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa bizim ortak değerimiz, ortak sevdamızdır. Bu sevdayı canlı tutmak ve duyarlı oluşumuzu göstermek için bu faaliyetleri önemsiyoruz. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Anadolu’nun yiğit evlatları ABD Başkanı Trump’ın aldığı Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapma gibi saçma bir karara tepki göstermiş ve göstermeye de devam etmektedir. Bu tepkiler olumlu sonuçlarını vermektedir. Önce İslam İşbirliği Teşkilatı bu kararı reddetmiş, ardından BM Teşkilatı 9’a karşı tam 128 ülkeyle Trump’ın bu kararına hayır demiştir. Bu kararların alınmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük payı vardır. Kendilerine şükranlarımızı arz ediyoruz. İşte aynı duyarlılıkla bizler de Kudüs bizimdir ve Filistin’in Başkentidir diyoruz. Bu etkinliklerle de Kudüs hakkında alınan bu yanlış ve saçma kararahem tepkimizi ortaya koymaya hem de Filistin ve Mescid-i Aksa’mızın yanında olduğumuzu göstermeye devam ediyoruz. İnşaallahMescid-i Aksa özgür olana kadar da devam edeceğiz. Biz inanıyoruz ki sonunda Müslümanlar galip gelecek ve zafer inananların olacaktır. Yüce Rabbimizin “Onlar ağızlarıyla Allah'ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nûrunu mutlaka tamamlayacaktır.” Saf Suresi 8. Ayet-i Kerimesi bunu müjdelemektedir. Bu duygu ve düşüncelerle bizleri bugün burada bizleri yalnız bırakmayan Kudüs ve Mescid-i Aksa sevdalısı bütün kardeşlerime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programda yer alan şairler ve eserleri şöyle; Zeki Özcan, Filistin’de Çocuk Var. Mustafa Erkeç, Filistin’de Müslüman. Burhan İnam, Kudüs Ağlıyor. M.Rauf Arcaklıoğlu, Mescidi Aksa!. Şeyma Akar, Daha neyi beklersin?. Murat Yaşa, Haber Var. TunayToprak, Filistin. Ahmet Aydın, Kudüs. Engin Köstekçi, Uyan mescidi Aksa. Kenan Bahşi, Değişim. Veli Karanfil, Kudüs’lü Çocuk. Hüseyin Demir, Mescid-i Aksa ve Kudüs. Kenan Tunç, Filistinli Çocuk. Karapınar İlahi Grubunun ilahileriyle renk kattığı programda seyirciler tarafından coşkuyla sallanan Filistin ve Türk Bayrakları salona ayrı bir güzellik kattı.

Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu’nun Meclis çalışmalarındaki yoğunluklarından dolayı katılamadıklarını belirten telgraflarının okunduğu Programa Çaycuma Belediye Başkan Vekili Bahri Malakçı, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Büyük Birlik Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Şükrü Güner, Çaycuma İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Çaycuma İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Çaycuma Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Atlı, Çaycuma Müftülüğü Şube Müdürü Erdal Oruçoğlu, Çaycuma Halk Eğitim Müdürü Oktay Aksoy, , Diyanet-Sen Zonguldak Şube Başkanı Halil İbrahim Kulaç, Diyanet-Sen Bartın Şube Başkanı Metin Sağım, Diyanet-Sen Kozlu İlçe Başkanı İbrahim Komşucu, Diyanet-Sen Gökçebey Başkan Yardımcısı Yücel Kayabaş, Ensar Vakfı Zonguldak Şube Başkanı Fethi Aygün, Türk Diyanet Vakıf-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Nihat Bozacı, Türk Büro-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Savaş Tuluk, Önder Çaycuma Temsilcisi İsmail Çelebi, Çayemder Başkanı Erol Ünlü, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, AGD Başkan Yardımcısı Adil Kabacı, Ensar Vakfı Başkan Yardımcısı Veli Verim, Emekli Öğretmen Hayrullah Saki, Çay-Der Başkan Yardımcısı Teoman Temelkuran ve çok sayıda kişi katıldı.

Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliği’nin düzenlemiş “Kudüs ve Mescid-i Aksa Şiir Dinletisi” Programı programda emeği geçenlere verilen katılım ve teşekkür belgelerinin takdimiyle sona erdi.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 3163
23.12.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın