Pass

Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 31. Olağan Kongresi Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. İki liste gidilen kongrede mevcut Başkan Hayri Kandemir ile Şahin Torlakoğlu yarıştı.

Üyelerin erken saatlerde salonu doldurduğu kongrenin divan başkanlığı Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından gündemdeki maddelere geçilerek oylama yapıldı.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Başkan Adayı Şahin Torlakoğlu şunları söyledi; “Sizlerin adına yapıcı eleştirilerle yanlış olanı söylemeye ve düzeltmek için sizlere söz vermeye, sözümüzü tutmam içinde sizlerden yetki almaya geldik. Tabii ki yetkiyi sizler kime isterseniz ona vereceksiniz. Ve bizde diyoruz ki duygusal olmayın, gerçekçi olun. Yanlışlara, eksiklere rağmen aman boşver demeyin... Sizin vereceğeniz oy yapılacak icraatların sermayesidir. Sermayemizi akılcı harcamak hepimizin boynunun borcudur.

Biz bu yola çıkarken kapısı çalınmadık,eli sıkılmadık esnaf bırakmayacağız dedik Zamanımız yettiğince bu vaadi yerine getirmeye çalıştık ve başardık. Elinizi sıktık, çayınız içtik, muhabbetinize ortak olduk. Allah hepinizden razi olsun. Bu vesile ile sorunlara, eksiklikleri tahlil edecek fırsatı yakaladık

‘Oda Aidat Toplamaktan Başka Ne Yaptı?’

Bize ziyaretlerimizde dendi ki ‘Esnaf Odası aidat toplamaktan başka ne iş yapıyor?’ Bu tespiti sizlerle beraber yaptık ve sizin adınıza soruyorum aidat toplamaktan başka ne iş yapıldı. Ama bu sorunun bugün sorulmasını ve cevabinin bugüne saklanmasını çok manidar buluyoruz. Neden derseniz dostlar, demir tavında dövülür. Küçük esnaf kendilerinin görmezden gelin söylüyorlar. Bunu da mevcut yönetime sizin adınıza soruyorum. Neden? Bu sorumuza da muhtemelen biz küçük esnafı seçimden seçime görüyoruz zaten diyeceklerdir. Bunun için şikâyetçi olmak değil alternatifi değerlendirmek bizim size tavsiyemizdir. Alternatif kimdir? Tabii ki şahin Torlakoğlu ve ekibidir.

İlçemizin önünde çok ciddi projeler var. Bu projeler teker teker hayata geçirilirken esnaf odası ne yapıyor? Bu gelişmeye paralel ne gibi çalışmalar yapıyor? Çok yakında bölge cazibe merkezi olmaya doğru ilerlerken esnaf bundan ne kadar haberdar bölgeye yapılacak yardımlardan esnaf ticari olarak nasıl yararlandırılır? Bu konularla ilgili bilgilendirme yapıldı mı ve ne kadarını biliyoruz? Tabii ki hiçbirini bilmiyoruz

Sayın Başkanın sürekli söylediği bir söz var, ‘Her şeyden alnımızın akıyla çıktık’ Biz Hangi icraattan bahsediyorsunuz? Esnaf için hangi risk alındı ? Tabii ki alnınız ak olur. Çünkü güneşe hiç çıkmadınız ki

Odamız birçok Avrupa projesine ortaklık yaptı. Bu projelerden Çaycuma esnafının nasil yararlandırıldığını, hangi bilgilerin, hangi meslek grubuyla paylaşıldığını, nasıl bir getiri sağlandığını merak ediyorum. Bu konu ile ilgili Avrupa’daki gezilerin bize ve esnaf odasına kazanımının raporu düzenlendi mi? Esnaf bu gezideki izlenimlerden haberdar edildi mi? Tabii ki hayır.

Biz böyle bir anlayışı kendi vizyonumuza asla koymadık ve koymamacağızda. Bir dönem bize yetki verin. Beğenmezseniz söylemeniz yeterli. Bizden memnun kalmadığınız takdirde aday dahi olmayacağız. Bu da siz değerli esnafımıza sözümüz olsun”.

“HİZMETLERİMİZDE KİŞİ GÖZETMEDİK”

Hayri Kandemir ise 15 yıllık görev süresi boyunca kimseyi kırmamaya çalıştığını ifade ederek; “Göreve geldiğimiz ilk günkü heyecan ve görev aşkı ile hizmetinizde bulunurken, kazandığımız bilgi birikim ve tecrübe ile alnımız açık başımız dik bu yola tekrar çıktık. Şükürler olsun ki yüzümüzü yere eğdirecek utanılacak hiçbir işimle imtihan edilmedim. Bugüne kadar kimseyi kırmamaya çalıştık. Hep yanlarında olduk. Seçimlerde bizi destekleyen, desteklemeyen ayırımı yapmaksızın esnaf arkadaşlarımızı hep kucakladık. Bize de yakışan bu olmuştur. Bu ilçenin esnafıyız her gün birbirimizin yüzüne bakıyoruz.

 

Birbirimizin desteğine birlik beraberliğine, paylaşmaya iyi gününde ve kötü günümüzde beraber olup desteklemeye ihtiyacımız var. Bize kırılmış olabilirsiniz. İnsanız sonuçta mükemmel değiliz herkes gibi hatalarımız kusurlarımız olmuş olabilir. Şunu gönül rahatlığıyla samimi bir şekilde söylüyorum ki bize gelen gelmeyen yardım isteyen ya da ihtiyacı olan herkesi ayırt etmeden elimden geldiği, gücümün yettiğince yardımcı olmaya mağdur etmemeye gayret gösterdim yanlarında oldum.

Normal bir oda başkanlığının yanında günü geldi bir kardeşiniz, bir dostunuz, zaman oldu bir abiniz olarak yanınızda oldum. Kişi ayırımı gözetmeksizin 7/24 hizmetinizde oldum. Bana verdiğiniz sorumluluğu alnımın akıyla taşıdım. Sizlere olan inancımız saygı ve sevgimiz dün olduğu gibi bugün de tamamdır. Şimdi bizler yılların vermiş olduğu tecrübe bilgi birikimimizle tekrar bu yola baş koyduk”dedi.

     Konuşmaların ardından yapılan seçimde Kullanılan 1343 oyun 949 unu alan Kandemir yeniden Esnafın başkanı oldu.

 

Hayri Kandemir Başkanlığındaki oda  yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;  Arslan Aktaş. Günyamin Bostancı, İsmail Hakkı Durdu, Vedat Başoğlu,  İsmail Başören, Sezgin Ertuğrul, Fikret Kara,  Cihan Gülşen.

        Seçim sonucu Kullanılan oy;1343 adaylara göre dağılımı Hayri Kandemir;949 Şahin Torlakoğlu 365 sayılan oylardan 29 u ise geçersiz oldu.


Haber Okunma Sayısı : 4526
14.01.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın