Pass

Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe Belde Belediye Başkanı İsmail İnam, 10 köpeğin katledilmesiyle ilgili, “Köpekler boş bir arazide bulunmuş, ne şekilde ölmüş, kim gömmüş bir bilgiye ulaşamadık.” dedi.

BAŞKAN İNAM; “BUGÜNE KADAR SUSMAMIZIN TEK NEDENİ KURUMUMUZA RESMİ BİR EVRAKIN ULAŞMAMIŞ OLMASINDANDIR.”

Perşembe Beldesi Belediye Başkanı İsmail İnam yaptığı basın açıklamasında; bir süreden buyana yazılı, görsel ve sosyal medya aracılığı ile şahsının ve Perşembe Belediyesinin hedef gösterilmesini esefle kınadığını belirterek, hayvan ölümlerinin kesinlikle belediye tarafından gerçekleştirilmediğini, bu kadar hakareti hak etmediğini ifade etti. Perşembe Belediyesinin ve şahsının söz konusu olaylarla uzaktan yakından en ufak bir ilişkisi olmadığına vurgu yapan Başkan İnam, “Bu güne kadar susmamızın tek nedeni, suçlu olduğumuzdan değil, kurumumuza resmi bir evrakın ulaşmamasındandır. Soruşturma dosyasında bu hayvanların ölümlerinden kurumumuzun veya şahsımın sorumlu olduğuna dair herhangi bir delil, ifade ya da emare bulunmamaktadır. Bulunan hayvan ölülerinde kurumumuzun herhangi bir sorumluluğu yoktur. Söz konusu hayvanların ölümleri kurumumuz tarafından gerçekleştirilmemiştir. Adli tıp raporu ve mahkeme kararıyla kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişken Zonguldak Orman ve Su İşleri 10. Şube Müdürlüğünce Belediyemize idari para cezasına karar verilmesi bir çelişkidir. Söz konusu haksızlığın düzeltilmesi ve idari para cezasının iptali için Çaycuma Sulh Ceza Mahkemesine dava açılmıştır” şeklinde konuştu.

Zonguldak Orman ve Su İşleri 10. Şube Müdürlüğünce Belediyemize 27.520.00 TL idari para cezasına karar verildiği, ilgili idarenin 157 sayılı kararı ile tarafımıza bildirilmiştir. Cezanın alındığı tarih olan 02.01.2018 tarihine kadar Belediyemize bu cezanın neden yapıldığı, neye istinaden ve ne gibi bir gerekçe ve tespite dayandığını bilmemekteyiz. Yaptığımız araştırmalarda; Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/ 3760 soruşturma nosu ve 2017/ 1459 nolu kararında Belediyemizde geçici işçi statüsünde çalışan Öztekin Kaymakyemez’e gelen karardan öğrendiğimize göre müşteki Gökhan Kazan adlı şahıs 16.12.2016 tarihinde Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek ‘beldemizde sokak köpeklerinin uyuşturucu madde ile uyutarak ve bayıltarak canlı canlı çukurlara gömüldüğünü’ iddia etmiş ve savcılık soruşturma başlatmıştır. Soruşturma neticesinde beldemizde olay günü belediyemizin kadrolu personeli ve işçisi olmayan , İŞKUR aracılığıyla belediyemizde geçici işçi olarak çalışmakta olan ismi geçen Ercan Kapan ile Öztekin Kaymakyemez mahalle halkının aşırı hırçınlık yapan, sağa sola saldıran sokak köpeklerinin olduğunu belirtmesi üzerine , köpeklerin yakalanması için yaptıkları girişim sonucu kullandıkları uyuşturucu iğne oradan geçmekte olan Sercan Türköz isimli şahsa yerden sekerek çarpmış ve bir sıkıntısı olmamasına rağmen tedbir olarak Çaycuma Devlet Hastanesine başvurulmuştur. Orada polis tarafından yapılan soruşturmada belediyemiz personeli olmayan , belediyemizde geçici işçi olarak çalışan Ercan Kapan ve Öztekin Kaymakyemez , polisin sorusu üzerine ‘Köpekleri bayıltıp uzak bir araziye bırakıyoruz. Diye ‘beyanda bulunmuşlardır. Bu şahıslar belediyemiz tarafından görevlendirilen kişiler olmayıp hiçbir sorumlulukları yoktur. Şahıslar geçici İŞKUR işçileridir.

Bizim asıl uygulamamız; beldemizde yaralı, hasta, bazen hırçın ve insanlara ve özellikle çocuklara saldırıp tedirgin eden sokak köpeklerini gönüllü veterinerlerimiz nezaretinde uyuşturucu iğne ile yakalayarak (çünkü başka bir şekilde yakalama şansımız yoktur) hasta olanlarını Çaycuma ilçemizdeki köpek barınağına tedaviye gönderip aşırı hırçın olanları da rehabilite ederek beldemizden uzak, yerleşim yerinin olmadığı, boş arazilere (doğaya) bırakmaktayız. Geçici işçilerimizin de demek istedikleri bundan ibarettir. Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığınca müştekinin gösterdiği bazı boş arazilerde yaptırdığı kazı sonucu üç adedi parçalanmış, yedi adedi ölü olmak üzere toplam on adet köpek bulunmuştur. Ölü köpeklerden alınan doku örnekleri ‘Ankara Tıp Kimya İhtisas Başkanlığı’na gönderilmiş, ilgili kurum tarafından gönderilen raporda doku örneklerinde uyuşturucu, uyarıcı maddelerin bulunmadığı, iğne enjektöründe de uyuşturucu, uyarıcı madde bulunmadığı bildirilmiştir. Rapora göre uyuşturucu ile öldürülmediği belirtilen köpeklerin aynı kararın bir alt satırında ‘Perşembe Belde Belediyesi ekiplerince uyuşturucu iğne kullanılmak suretiyle öldürülen köpekler’ ibaresi bir çelişkidir. Adli tıp raporu ayrı, savcılık raporu ayrı yorumlanmıştır. Rapora göre müştekinin iddia ettiği gibi köpeklerin uyuşturucu kullanılarak öldürülmediği kesindir. Kaldı ki köpeklerin bir kısmı parçalanmış halde bulunmuştur. Uyuşturucu ile ölen köpek nasıl parçalanmış olabilir? Bu da gerçek hayatla bağdaşmayan bir çelişkidir. 

Belediyemizin ve şahsımın bu olaylarla yakından ve uzaktan en ufak bir ilişkisi ve ilgisi yoktur. Bir hayvan sever olarak şahsımın resimli görüntüleri medya ve sosyal medya aracılığı ile yayınlanarak hedef gösterilmesini ve algı operasyonu yapılmasını da esefle kınıyorum. Mahkeme kararında da zaten kovuşturmaya yer olmadığına sonuç olarak karar verilmiştir. Dosyanın Zonguldak Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğüne gönderilmesi sonucu ilgili kurum kestiği cezada sorumlu belediyemiz olarak belirtilmiştir. Bu konuda Belediyemizin yetkili kişi ve personelinden hiçbirinin ne ifadesine ne de bilgisine başvurulmuştur. Belediyemiz kesinlikle sorumlu olamaz; aynı ceza tutanağında kabahatin işlendiği yer Saltukova Beldesinde bulunan havaalanı civarında boş arazi olarak belirtilmiş fakat köpek ölüleri bambaşka yerde bulunmuştur. Bu durum da bir çelişkidir. Ayrıca Zonguldak Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünün karar tutanağında kabahati işleyenlerin ifadeleri ve bir adet şırınga delil olarak gösterilmektedir. Kurumumuzun ifadesi alınmamış, sorulmamış, ilgili kişiler de ‘biz köpekleri öldürdük, gömdük’ dememişlerdir. İlgili dosyada Belde Jandarma Karakolunun yaptığı soruşturma ve araştırmalarda da Belediyemiz tarafından öldürülen ve gömülen sokak köpeklerinin olmadığı, sadece dedikoduların olduğu belirtilmektedir. Ayrıca köpeklerin iğne ve şırınga ile öldürülmedikleri adli tıp raporu ile kesinlik kazanmıştır. Bu kadar çelişkinin olduğu savcılık kararı ile idari yaptırım kararının kestiği cezayı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu nedenle Çaycuma Sulh Ceza Mahkemesine dava açılmıştır. 

Belediye olarak yaptığımız araştırmada köpek ölülerinin bulunduğu alan, çevre köylerin geçiş bölgesi olup Bartın İli karayolu kenarındadır. Zaman zaman bu alanda araba çarpması sonucu köpek ölümlerinin olduğu, köyden gelen çobanlık yapan vatandaşlardan alınan bilgilerden de köpeklerin birleşme zamanı toplu halde gezdikleri, karayolundan toplu halde geçerken arabaların çarptığı bir gerçektir. 

Soruşturma dosyasında bu hayvanların ölümlerinden kurumumuzun veya şahsımın sorumlu olduğuna dair herhangi bir delil, ifade ya da emare bulunmamaktadır. Bulunan hayvan ölülerinde kurumumuzun herhangi bir sorumluluğu yoktur. Söz konusu hayvanların ölümleri kurumumuz tarafından gerçekleştirilmemiştir. Bugüne kadar susmamızın tek nedeni suçlu olduğumuzdan değil, kurumumuza resmi bir evrakın ulaşmamış olmasındandır. Haksızlığın düzeltilmesi ve idari para cezasının iptali için Çaycuma Sulh Ceza Mahkemesinde itiraz hakkımızı kullanmış bulunmaktayız. 
Ayrıca şahsen evimde ‘Zeytin’ isminde köpek besleyen bir hayvan severim. Önce insan sever olacaksın, sonra hayvanları zaten seversin. Tüm hayvan sever dostlarıma selamlarımı, saygılarımı sunarım. Ben bu kadar hakareti hak etmedim” dedi.

EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2360
20.01.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın