Pass

Ankara Sanayi Odası’nın 54. Yıl Ödül Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bulunan Millet Kongre Merkezi’nde düzenlenen ASO 54. Yıl ödül töreninde 54 başarılı firmaya ihracat, kurumlar-gelir vergisi, AR-GE merkezi- patent, yaratılan katma değer ve istihdam özel ödülü olmak üzere 5 kategoride ödüller verildi.

Ödül törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, Ekonomi eski Bakanı ve ASO şeref üyesi Zafer Çağlayan, Ankara Valisi Ercan Topaca, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ASO Meclis Başkanı Bora Aynagöz ile Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık, Yönetim Kurulu Üyesi Göksel Güneş ve Genel Sekreter Yardımcısı Recep Acar, milletvekilleri, bürokratlar, iş dünyası temsilcileri, ASO yönetim kurulu üyeleri, ASO meclis ve komite üyeleri ve çok sayıda sanayici katıldı.

Ödül törenin açılışında konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye’nin belirlenen ekonomik hedeflere ulaşması için orta teknoloji tuzağından sıyrılarak yüksek teknolojiye sıçraması gerektiğini belirterek, “Türkiye’de bu sıçramaya öncülük edebilecek en önemli ilimiz Ankara’dır. Ankara’nın ileri teknoloji üssü olarak ilan edilmesi ve kamusal politikaların buna göre hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin desteği ile Türk özel sektörü olarak istihdam, finansman ve yerli otomobil konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı ve "Tarihimizde bir ilki başaracak olmanın heyecanı içindeyiz. İnşallah 2019'da ilk prototip ortaya çıkacak, 2021'de de ticari satışlar başlayacak. Bunu sadece bir araba yapma projesi olarak görmüyoruz. Türkiye'nin otomobili projesi, aynı zamanda ülkemiz sanayisinin teknolojik dönüşümünü de sağlayacak, Türkiye ekonomisi ve Türk özel sektörünün, dünyada bir marka haline gelmesine büyük katkı verecek. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlanan reform ve istikrar adımlarıyla Türkiye'nin adeta çehresi değişti. Kendimize güveniyor, her büyük projeye rahatlıkla başlıyoruz. Ülkemiz ve özel sektörümüz için işte bu vizyonun mimarı Sayın Cumhurbaşkanımızdır." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, Türkiye'de 2002 yılında 33,7 milyar dolar olan imalat sanayisi ihracatının geçen yıl 4 kattan fazla artarak 147,2 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Önümüzdeki dönem, 2023 hedeflerimize doğru hızla yürüdüğümüz bir dönem olacak. Bu ödül töreninin Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Külliye'de yapılıyor olması, iş dünyamıza verilen desteğin en üst düzeyde olduğunun göstergesidir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında, "Bazı yazar çizerler, özellikle bizim bu operasyonlarımızı 'Kürtlere karşı yapılmış operasyonlar' olarak ilan edip hedeften saptırma gayreti içine giriyorlar. Şunu çok açık, net söylüyorum, bizim Kürt vatandaşlarımızla bir sorunumuz yoktur ve olay Kürt koridoru meselesi de değildir. Olay terör koridorunu bizim yok etme meselesidir" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Sanayi Odasının bir gelenek haline getirdiği törende katılımcılarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ödül alan 54 şirketi ve yöneticilerini tebrik etti. Ankara'nın sadece idari bir başkent olmadığının altını çizen Erdoğan, kentin aynı zamanda sanayinin ve ticaretin merkez şehirlerinden biri haline geldiğini söyledi. Ankara'nın öne çıkan sanayi kuruluşlarına bakıldığında, savunma sanayi, otomotiv ve enerji şirketlerinin dikkati çektiğini dile getiren Erdoğan, "Ankara, geleceğin sektörleri olan bu alanlarda iyi bir damar yakalamış durumda. Hele hele savunma sanayi noktasında. Önümüzdeki dönemde bu potansiyeli daha da geliştirerek, Ankara'nın sanayi ve ticaretin de başkenti olma vasfını güçlendireceğinize inanıyorum. Başkent sanayimizin bugünlere gelmesinde emeği, katkısı, alın teri olan herkesi saygıyla, kaybettiklerimizi de rahmetle yad ediyorum." dedi.

Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık, tören sonrasında ödül alan tüm firmaları kutladıklarını belirterek; “Sanayide, Türkiye’nin önemli bir üretim üssü haline gelmesini destekliyoruz. İnşallah 2019’u başarıyla geçtiğimizde, önümüzdeki dönem 2023 hedeflerimize doğru hızla yürüdüğümüz bir dönem olacak. Bu dönemde bölgemizin de hak ettiği yatırımlara bir an önce kavuşması için çalışıyoruz” dedi.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 2187
24.01.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın