Pass

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen 251 şehidin adı “asaletin simgesi” olarak kabul edilen Devrek bastonuna işlendi. Baston ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edildi. 

AK Parti Devrek Kadın Kolları Başkanı Serpil Akyar Özmen, Çetinler Bastonculuk’un sahibi ve baston ustası Çetin Karabaş ile birlikte hazırladığı Devrek bastonunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ettiklerini ifade etti.

Karabaş’ın el emeği hazırladığı ve bastonun üzerinde 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı akşam şehit düşenlerin isimleri yer alıyor. AK Parti Grup Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüklerini belirten Özmen, “15 Temmuz darbe girişimden bu yana Cumhurbaşkanımıza güzel bir hediye vermek istedik. Bunun da ilçemizle özdeşleşen bir hediye olmasını istedik. 15 Temmuz şehidimizin adını biz bastona işlettik. Darbe girişimi hepimizi çok etkiledi” diye konuştu.

DEVREK BASTONU “ASALETİN SİMGESİ”
İlçede kızılcık ağacından yapılan, asaletin simgesi olarak kabul edilen Devrek bastonu, sağlamlığıyla da dikkat çekiyor. Bastonun dünyaya tanıtımı ise tanıtım fuarları sayesinde oluyor. El yapımı bastonların işçiliği arttıkça fiyatı da yükseliyor. 20 liradan başlayan baston fiyatları 2 bin liraya kadar yükselebiliyor. Motif ve desenlerle süslenen dünyaca ünlü Devrek bastonu, devlet büyükleri ve sanatçılara da hediye edildi. Çeşitli hayvan figürlerinin de işlenebildiği bastonculuk sektörü ise Devrek ilçesinde yıllardır yaşatılmaya çalışılıyor.

Haber: İHA


Haber Okunma Sayısı : 2978
14.02.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın