Pass

Bir dizi Eğitim Semineri için Zonguldak’ta bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri yüksek Kurulu Uzmanı Fatma Kotan  Çaycuma’ya gelerek 4-6 Yaş Öğrenci Velilerine yönelik “Çocuğumu Anlıyorum” konulu eğitim semineri verdi.

Kurgulama ve anlatıcılığı eğitimi, Okul öncesi Çocuklarla iletişim, Okul öncesi Çocuklarda EQ geliştirme uygulamaları, Okul öncesi eğitimde metafor, eğitsel oyun ve drama, Okul öncesi eğitimde resim analizi" konularında faydalı ve verimli bir seminer gerçekleştirildi.

Programa katılan İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, Fatma Kotan’a seminerlerinden dolayı teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Fatma Kotan, yaptığı açıklamada; “19-21 Şubat tarihleri arasında dağı taşı kara elmas, yürekleri ise beyaz elmas olan Zonguldak'ın Kıymetli Anneleriyle ve Hocalarıyla beraberdik. Çiçeği burnunda bir terapist olarak genelde en fazla bir buçuk saat suren grup terapisini, grup devam etme kararı alınca iki buçuk saate çıkardım. Her gün Saat 09.30-12.00 Annelerle beraber olduk. Öyle ki grubun konuşmayı istediği problemleri dışsallaştırarak, örnek davranışları biraz drama, biraz metafor ve dahi yöntemlerle benimsemelerine çalıştık. Hoca hanımların masal terapisine ilgileri ve içsel yorumları iyileştirici kabildendi. Su sıralar aklımın bir köşesinde bir seminerimin tamamını hikâye anlatıcılığı eğitimi ile masal terapisine ayırmak istiyorum. Bu kararı bana Zonguldak aldırdı diyebilirim. Bakalım nereye kısmet olacak Halka ve hocalarımıza yönelik müftülüklerimizin düzenlediği bu seminerlerde beni en çok neyin memnun ettiğini bilmek ister misiniz?

Birincisi; İl ve ilçe müftülerimizin bulundukları bölgenin sorunlarını dert edinmeleri, problemleri tespit ettikten sonra çözümler üretip ellerinden geleni yapmaya çalışmaları, din gönüllülerin ve halkın gönlünde taht kurmuş olmaları.

Kıymetli Müftülerim Rüstem Can ve Mahmut Rauf Arcaklıoğlu Hocalarımı tanırız elbet ancak onları birlikte çalıştıkları hocaların ve halkın teveccühü üzerinden tanımak kurumum adına gururlandırdı beni. Hizmetleri daim olsun inşallah.

İkincisi de; Müftülerimizin ve kıymetli eşlerinin eğitimlerimizi başından sonuna kadar takip etmeleri. Bu sebeple Zeliha Can ve Emine Bircan Arcaklıoğlu kardeşlerime de ilgi alaka ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 1946
23.02.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın