Pass

Çaycuma Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından TSO ve Esnaf ve Sanatlar Odası’nın katkıları ile ilçe merkezi ve beldelerde ekmek üretimi yapan fırınlarda çalışanlara yönelik açılan ve 3 gün süren hijyen kursu tamamlandı. Kursiyerlere belgeleri yapılan törenle verildi.

Törene; Kaymakam Serkan Keçeli, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdoğan Güney ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Sağlık Grup Başkanı Göksu Gücük katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, en önemli gıdaların başında gelen ekmeğin üretimi yapan, üretimde yapan kişilerin hijyen konusunda eğitilmesi gerektiğini ifade ederek; “Hijyen belgesi olmayan çalışanların bu belgeyi alması zorunludur. Kursiyerlerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

İlçe Sağlık Grup Başkanı Göksu Gücük ise şunları söyledi; Hijyen hastalıkların korunması ve hastalıkla mücadelede ilk basamak olarak büyük bir öneme sahip. Bu nedenle hijyen kurslarını başarı ile tamamladığınız için hepinize teşekkür ediyorum”.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdoğan Güney hijyenin önemli bir konu olduğunu ifade ederek; emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür etti. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir oda olarak hijyen kursunu kanun yürürlüğe girmeden 2007 yılında verdiklerini söyledi.

Kandemir; “O dönemde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Hijyen konusundaki, kanun yürürlüğe girince Kaymakamlığımızın birimleri altında bütün beldelerimizde aynı konuları anlattık. Tabi ki bilgilerin güncellenmesi gerekiyor. Buda o eğitimlerden bir tanesi” diye konuştu.

Türk milleti olarak evlere en fazla gıda maddesi olarak ekmeğin girdiğini belirten Kaymakam Keçeli; “Ekmek her insanın evine her gün girer. Geçim kaynağı bile ‘Ekmek parası kazanmak’ diye adlandırılmış. Ekmeğin millet olarak bir kutsallığı var. Yerde ekmek gördüğümüzde alıp kenara koyarız. Emek için emek harcayan değerli çalışanlarımız burada belge alıyor. Ekmek fırınında çalışmak hiç kolay değil. Ekmek fırını işleten bir aileden gelen ben, sizleri en iyi anlayan kişilerden biriyim. Bir gıda üretilirken en önemli konu sağlam ve temiz bir şekilde önünüze gelmiş olmasıdır. Biz hazır pişmiş ekmeği markette görüyoruz. Yapım aşamasını görmüyoruz. Fırıncılarımıza güvenerek o ekmeği tüketiyoruz. Bu bakımdan bu kurs çok değerli ve önemli. Fırıncılarımıza ekmeği hijyenik bir şekilde bize yedirdikleri için teşekkür ediyorum şeklide konuştu.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2525
01.03.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın