Pass

Çaycuma‘da devam eden kitap fuarında Türk ve Osmanlı tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil konferans verdi.

Konferansa; Vali Ahmet Çınar’ın yanı sıra Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, daire ve okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Osman Gazi Ertuğrul Osman oğlunun, Oğuz Karahan neslisin. Hakkın Kevser kurusun. İstanbul aç.’ Dörtlüğünde çok önemli mesajlar var” diyerek sözlerine başlayan Şimşirgil; “Osmanlılar kendinden önceki Anadolu Selçukluların, Gaznelileri, Karahanlıları, Peçenekleri, Bilge Hanları unutmuyorlar. Oğuz karanı da unutma. Bir çınar gibi kökü sağlam. Kök çınar gibi sağlam olunca gövde dallarda bu kadar geniş oluyor. Bazen biz Osmanlıdan bahsettiğimizde televizyonlarda ‘Bize Türkden bahset. Biz1 1923 yılından sonrasından bahset. Adam kendini maydanoz zannediyor. Sen nerden geldin 1923’de gökten zenbillemi indin. 300 yıllık tarih yine bizim tarihimiz değimli? İşte kök sağlam olduğu zaman cihanı kapsarsın haritaları da biz çizeriz. Kök olmazsa bizim haritalarımızı çizerler. Onun için bu Osman Gazinin tarih şuurunu unutmamamız lazım. Bir insanın hedefi gayesi yoksa ideali yoksa, maksadı yoksa havyadan daha aşağı olur. Çünkü insan bununla insan olur. Bir hedef bir ideal sahibi olacak. Dil, tarih ve edebiyat insana şahsiyet kazandıran ilimlerdir. Kuran-ı Kerim en fazla tarih ilmi öğrenilmiyor mu? Görmez misiniz, okumaz mısınız, ibret almaz mısınız?” diye konuştu.

Vali Çınar, Şimşirgil’e teşekkür edip çiçek takdim ederken birlikte kitaplarını imzaladılar.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2561
16.03.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın