Pass

Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesinde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çevre düzenlemesinin açılışı ile fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe; Vali Ahmet Çınar, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, BEÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Çuvalı, Zonguldak Alay Komutanı Gökhan İnan,Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Çaycuma Belediye Başkanı, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, BBP İlçe Başkanı Şükrü Güner, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri katıldı.

BEŞEL; “EN FAZLA AĞAÇLANDIRMAYI ÇAYCUMA’DA YAPTIK”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, en fazla ağaçlandırmayı Çaycuma’da yaptıklarını ifade ederek; “1975 yılından bu yana Orman Haftası kutlanır. Amacımız hem fidan dikilsin hem de etkinliklerle hafızlarımızda ormanın kalmasıdır. Türkiye’de % 28 ormanlık rağmen bu alanının çok daha üzerinde Zonguldak ilinde % 57’lik bir alana sahiptir. Çaycuma ise orman alanı bakımından biraz eksik ama tarımsal faaliyetler fazla. Buna rağmen bütün ağaçlandırma faaliyetlerimizi Çaycuma’da yapıyoruz. Bu kadar ormanlık alan olmasına rağmen 2017 yılında 4 bin 400 dekar ağaçlandırma, bunun ardından 7 bin fidan diktik. Yine 2018 yılında 4 bin 4 bin 200 dekar ağaçlandırma karşılığında da 1 milyon 900adet fidanı toprakla buluşturduk” diye konuştu.

KEÇELİ; “ORMANLAR BİR ÜLKENİN AKCİĞERLERİDİR”

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ise ormanların bir ülkenin akciğerleri ve zenginlik kaynağı olduğunu söyleyerek;” Oranlar sağladıkları odun ve odun dışı ekonomik değerlerin yanında erozyonu önlemesi, iklim üzerindeki olumlu etkileri, havayı temizlemesi, oksijen kaynağı olması, bazı canlılar için barınak görevi görmesi, karbon yatakları olması, su kaynaklarının düzenlenmesi gibi fonksiyonları oluşan sosyal ve çevresel yararları, insan yaşamı için hayati önem taşımaktadır” dedi.

ÇINAR; “DEĞERLERİ AĞAÇLARI SEÇMEMİZ LAZIM”

Vali Ahmet Çınar ise; “ Bölgemiz için ekonomik değer ifade eden ağaçları seçmemiz gerekir. İlimizde bal ormanı oluşturuldu. Çeşitli meyve ağaçları ıhlamur, kestane gibi ağaçları seçip eklememiz lazım. Bu konuda Kaymakam arkadaşlarımız ve bölge müdürlerimiz ile toplanarak bir proje yaptık. Her sezonda bir köy 20 ağaç dikilecek. ‘Böyle proje mi olur?’ diyenler oldu. 380 köyü 20 yılda 40 ile çarparsanız 7 bin 600 olur. Bunun 600’ü kurursa 7 bin ağaç demektir. Bunu devam edersek 10 yılda 70 bin ağaç demektir. Ağaçların her biri anıt hükmündedir” eklinde konuştu.

Şiir dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler eserlerini seslendirdi. Dereceye giren tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sergilendi. Öğrenciler tarafından açılan orman konulu sergi gezildi. Son olarak protokol tarafından okul bahçesine çok sayıda fidan dikildi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3084
10.04.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın