Pass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Çaycuma İlçe Müdürlüğünce yapılan ‘Genç Çiftçi Destekleme Projesi” kapsamında Çaycuma’da çiftçilere düve dağıtıldı.

Dağıtım törenine; Kaymakam Serkan Keçeli, AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Çolakoğlu, Ahmet Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Cemalettin Çataklı, Müdür Yardımcısı Hasan Akçaalan, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Bilgeson Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Şendoğan Kaya, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, Zonguldak Süt Birliği Başkanı Murat Çarşanbalı, Ziraat Bakası Müdürü Ünal Demir katıldı.

Çaycuma’da hayvancılığa önem verildiğini belirterek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cemalettin Çataklı; “Bu projemiz ile 33 çiftçimize toplam 198 adet hayvan teslim edeceğiz. Önümüzdeki yıl proje devam edecek. Dağıtılan hayvanların % 35’i potansiyelinden dolayı Çaycuma’ya veriliyor. Çaycuma tarım ve hayvancılık alanında en verimli ilçemizdir. OSB ve manda projemiz yakın zamanda hayata geçecek. Yem bitkileri projemiz ise olmazsa olmazımızdır. Zonguldak’ta yem bitkisi müracaatı olup ta alamayan hiç kimse kalmayacak. Bu projelerde bize her türlü desteği veren başta Sayın valimize olmak üzere Kaymakamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tarım ve hayvancılık çalışmalarında her türlü desteği İl ve İlçe Müdürlüklerimizden alabilirsiniz” diye konuştu.

Kaymakam Serkan Keçeli; “198 tane daha büyük baş hayvanın devlet olarak ilçemize kazandırılmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Genç Çifti Projesi bir kaz yıldır devam eden devletimizin önemli projelerinden biri haline geldi. Tarım ve Hayvancılık ekonominin en temel kaynaklarından bir tanesi. Ne yazık ki geçmişi tarıma ve hayvancılığa çok önem veren bir ülke iken biz insanımızı sanki gelişmişliğin kaynağı gibi köyden uzaklaşmak zannediyoruz. Asgari ücretle bir fabrikada çalışmak tarım ve hayvancılık yapmaktan daha keyifli bir şeymiş gibi bir algıya kavuşuyoruz. Üretim yapmaktan eksinlikle vazgeçmemeliyiz. Ekonomimizin temeli üretimdir. Yaptığımız üretim sadece kendimize değil ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlayacaktır. Tarım ve hayvancılık ile uğraşan tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Zonguldak’ta tarım deyince Allah’a çok şükür ki ilçemiz akla geliyor. Nebioğlu Beldemizde tarım ağırlık lise ve tarım meslek yüksekokulu açıldı. Seracılık OSB inşallah son aşamaya geldi. Her geçen yıl tarım ve hayvancılıkta daha ileriye gitme aşamasındayız. Bu konuda emek veren tüm kurumlar ile çalışkan üreticilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Yapılan kuraların ardından genç çiftçilere düvelerini teslim aldı.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 3213
25.05.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın