Pass

Çaycuma’nın Karamusa Köyü’nde yapımı tamamlanan cami törenle açıldı.

Aydınlar Mahallesi’nde hizmete giren caminin açılışına; Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı,  İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Emlakcılar Derneği Başkanı Erol Ünlü, Çaycuma önceki Belediye Başkanı Mithat Gülşen, din görevlileri ve çok sayıda köy sakini katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreninde Karamusa Köyü Muhtarı Şeref Akkaş konuşmasında şunları söyledi; “Yaklaşık 3 yıl önce temelini attığımız inşaatımız devletimiz, kurum, kuruluş, gerek yurt içi gerekse yurt dışında yaşayan hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile tamamlandı. Köy halkımızın da birlik ve beraberlik içinde çalışması ile bu binayı ortaya çıkardık.

Caminin yapımında maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bundan sonra camimin içini ibadetin yanında kadın, erkek ve çocukların katılacağı sosyal aktivitelerle doldurmak istiyoruz”.

Cami Dernek Başkanı Selahattin Aydemir de caminin yapısı hakkında bilgi vererek; “21 Ekim 2015 tarihinde caminin temelini attık. Kısa bir sürede bitirerek 2016 yılında ibadete açtık. Caminin birinci katını sosyal faaliyetlerde kullanmak için boş bıraktık. Şadırvan tuvalet ve morgun temeli 2018 yılında atıldı. Buraları da kısa bir zamanda bitirip hizmete açtık.  Bu hizmetler kolay olmuyor. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş ise ; “Anadolu’da camilerimiz, kubbelerimiz, Anadolu’muzun İslam âleminin, Türk âleminin tapularıdır. Bunları yaptıranlardan Allah razı olsun. Eserimiz vatanımıza, milletimize, Karamusa Köyümüze hayırlı uğurlu olsun. Allah cemaatini bol eylesin” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise konuşmasında Filyos Nehri kenarında 10 bin metrekare alan üzerine yapılacak külliyenin müjdesini verdi.  Kantarcı; “Bizler yaşarken inşaatlar yapıyoruz. Ama  bu bina başka bir anlam ifade eden bir eser, yüce Allah’ın evi. Hepimizin sığınma evi. İyi günde kötü günde buluşma ve sevdiklerimizi ebedi âleme göndermek için buluştuğumuz ibadet ettiğimiz yer. İbadethaneler İslam âleminin sembolleridir. Yardım toplayarak bu eserleri meydana getirmek öyle kolay değil. Emeği geçenden Allah razı olsun. Çaycuma’da imar anlamında güzel işler yaptık. İlçemiz ile Karamusa Köyü arasında yıllardır çözülemeyen boşluğun imarını çözdük. Burada 5 bin metrekarelik bir cami arazisi de yapıma hazır. Yıllardır Dokap bölgesinde eksikliği hissedilen bir cami yerimiz vardı. Orada nehrin kenarında bir cami yerimiz daha hazır. Bir müjdemiz daha var. Pehlivanlar Mahallesi Filyos Nehri kenarında 10 bin metrekare alan külliyemizin yerini çoktan hazırladık. Gaziantep’e gönderdiğimiz Müftümüz Mahmut Rauf Arcaklıoğlu da çok büyük gayretleri olmuştur. Müftülümüzün çalışmaları ile inşaatına başlamayı dört gözle bekliyorum. Hem Karadeniz Bölgesine hem yöremize uygun bir eseri arkada bırakarak Çaycuma’ya yaptığımız hizmetlerin taçlanmasını istiyorum. Birçok eser yaptık. Ama onlar bir tarafa külliye bir tarafa diye düşünüyorum Camiler toplanma yerleridir. Şimdi AVM’ler diye para tuzakları çıktı. Eskiden insanların buluşmak için fırsat bulduğu yerler külliyelerdi. Bunun yeniden hayata geçmesi ve ilçemizin sembolü olan bir külliyenin hayata geçmesi gözlerimi kapatmadan görmek istediğin en önemli işlerden birisidir. Bütün bu hayır işlerinde emeği geçenleri, din görevlilerimizi selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Kaymakam Serkan Keçeli camilerin İslamiyet’in sembolü olduğunu söyleyerek; “Çok güzel bir cami vatandaşımızın milletimizin hizmetine sunuldu. Camileri yapmak her nesle nasip olmaz. Allah kaza bela vermezse bu cami,  100 yıl başka bir cami ihtiyacını ortaya çıkartmayacak. Sizler şanslı ve nasipli bir nesilsiniz. Camiler İslam’ın, Müslümanlığın sembolü göstergesidir. Sadece camiyi güzel yapmak yetmiyor, içini de güzel insanlarla, Müslümanlarla doldurmamız gerekiyor. İnşallah bu camimiz kadın, genç ve erkeklerimize hakkı ile hizmet verir. Caminin yapımında dernek başkanı ve muhtarımız olmak üzere bir tuğla kadar faydası olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaymakam Keçeli Caminin Dernek Başkanı Selahattin Aydemir, Köy Muhtarı Şeref Akkaş ve Cami İmamı Sefa Aygün’e teşekkür belgesi verdi. Protokol tarafından açılış kurdelesi kesilen camide topluca öğle namazı kılındı. Namazdan sonra cemaate yemek ikramında bulunuldu.

Haber: EKSPRES

 

 

 

 

 

 

 


Haber Okunma Sayısı : 1866
03.11.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın