Pass

Çaycuma Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi’nin organizasyonu ile ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünden başlayan yürüyüşe; Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkan Vekili Cengiz Gökce, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Şendoğan Kaya, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, MHP İlçe Başkanı Ersin Akyüz, SP İlçe Başkanı Engin Zeren, AK Parti Gençlik Kolları  Başkanı Tolgahan Köktürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul ve daire müdürleri, Çocuk Evleri Sitesi öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk heykeli önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlamını belirten konuşmayı gerçekleştiren Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Şendoğan Kaya şunları söyledi; “Sarıkamış hareketi 21 Aralık 1914 başlayıp 15 Ocak 1915’e kadar devam eden Allahu Ekber dağlarında Rus kuvvetlerine karşı 90 bin  asker askerimizi yokluğa ve  dondurucu sağuya karşı vatan, millet ve bayrak sevgisi adına şahadete erdikleri yiğitlik destanıdır. Sarıkamış harekâtı özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ibret alarak önemli dersler çıkarması gereken büyük kahramanlık tablosudur. Savaş soğuk yüzünü gösteren Sarıkamış harekatında gerek cephede gerekse Karadeniz’de batan gemilerimizde yitirdiğimiz kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum”.

Atatürk Anıtından başlayan yürüyüş Nihat Kantarcı Caddesi takip edilerek Öğretmen evi önünde son buldu. Burada tüm şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak  Müftü Ayhan Ermiş tarafından dua edildi.

Yağmur altında yürüyüşe katılanlara teşekkür eder Kaymakam Serkan Keçeli; “Tarihimizde Sarıkamış gibi büyük yaşanmışlar ve nice büyük destanlar olan bir milletiz. Şu an bile askerlerimiz, polislerimiz binlerce kilometre uzakta destanlar yazmaktadır. Bizler Çanakkale’ Sarıkamış, Kurtuluş Savaşı, Güneydoğu, Kuzey Irak’ta, Suriye’de görev yapan kahramanlarımızı hiçbir  zaman unutmayacağız. Onlar var olduğu müddetçe vatanımızı büyütmeye ve güçlü bir şekilde yürümeye devam edecektir. Zamanı geldiğinde gençlerimiz ve bizlere görev düştüğünde yeni Çanakkale yeni Sarıkamış yeni Elbablar için her şeyimizi ortaya koyacağımızdan hiç şüphe duymuyorum. Bu yürüyüşte bunun bir göstergesidir. Bu  vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, görev yapanları da sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu. Son olarak yürüyüşe katılanlara Bahçeli Merkez Aile Lokantasında çorba ikramında bulunuldu.

Haber: EKSPRES

 

 

 


Haber Okunma Sayısı : 1357
06.01.2019



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın