Pass

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Basının her türlü baskıdan uzak, bağımsız ve objektif olarak yayın yapmasının sağlanması, şeffaflık ve kamunun hesap verebilirliği açısından çok önemlidir” dedi.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı. Başkan Kantarcı açıklamasında, “Çıkarılan bir yasa ile basından sansürün 111 yıl önce kaldırılması nedeniyle, 24 Temmuz, ‘Gazetecilik ve Basın Bayramı’ olarak kutlanıyor. Ancak son yıllarda ayrımsız tüm basın meslek örgütleri gazetecilik mesleğinin ülke tarihinin en güç döneminden geçtiğini, gazetecilerin işsizlik, sansür, oto sansür ve baskılar nedeniyle görevini yapamaz duruma düştüğünü söyleyerek, 24 Temmuz’u, bayramdan kutlamasından daha çok meslek sorunlarının konuşulduğu bir gün olarak ele alıyor. Şeffaflık, hesap verilebilirlik, vatandaş denetimi çağdaş demokrasilerin olmazsa olmaz koşuludur. Demokrasilerde dördüncü güç sayılan medya ayrımsız tüm devlet organlarını halk adına denetler, ulaştığı bilgileri kamuoyu ile paylaşarak vatandaşlara bilgi verir. Yurttaşlar da bu sayede kendi adına yapılan işlemlerden bilgi sahibi olarak denetim sürecine katılır. Basının her türlü baskıdan uzak, bağımsız ve objektif olarak yayın yapmasının sağlanması, şeffaflık ve kamunun hesap verebilirliği açısından çok önemlidir” dedi.

BASINA YÖNELİK BASKILAR EKSİKSİZ DEMOKRASİ TALEBİMİZİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL
Kantarcı açıklamasını, “Bugün ülkemizde, bu alanda, ne yazık ki kötü bir tablo bulunuyor. Yüzlerce gazeteci görüşlerinden dolayı cezaevinde tutulurken, çok sayıda gazetecinin yargılaması devam ediyor. Ekonomik ve siyasal nedenlerle yazılı ve görsel birçok yayın organı kapatılırken, binlerce çalışan işsizlikle boşuyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi resmi ilan alan gazetelerin durumunu daha da zora sokacak yeni düzenlemelere gidiliyor. Bu da önümüzdeki süreçte, özellikle yerel basında birçok yayın organının daha kendiliğinden kapanacağı anlamına geliyor. Toplumun bilgi edinme hakkının ihlali anlamına gelen bu durum, bizlerin ‘eksiksiz demokrasi’ talebinin önündeki en büyük engellerden birini oluşturuyor. Bu süreç durdurulmalı, ifade ve basın özgürlüğü üzerindeki her türlü engel kaldırılmalıdır. Bu şartlar altında mesleğin onuruna sahip çıkarak, halkın doğru ve tarafsız haber alma hakkını savunan tüm basın emekçilerinin gününü kutluyor, adaletin her biçimiyle tecelli ettiği bir Türkiye’de özgürce yayın yapmalarını diliyorum” dedi.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 1214
24.07.2019



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın