Pass

Zonguldak Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erol Ünal 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü ile ilgili sık görülen hastalıklar ve korunma yollarıyla basın açıklamasında bulundu.

Ünal; “Giderek artan insan ömrü biz hekimleri hem mutlu etmekte hem de sorumluluk yüklemektedir. Yüksek maliyetli sağlık harcamaları, kaliteli yaşam beklentisi ve toplumun bilinçlenmesiyle artan kaliteli sağlık hizmeti talebi yaşlı sağlığına önem verilmesini zorunlu kılmaktadır. Diyabet, hipertansiyon, Kalp damar hastalıkları ve elbetteki kanser vakalarındaki artış önlenebilir. Nefes darlığı, yüksek kolesterol ve yaptığı zararlar, enfeksiyon hastalıkları önlenebilir, hem de çok kolay ve en ucuz maliyetle. Düzenli uyku, fiziksel aktivite, bilinçli ve dengeli beslenme ile kimyasal zararlardan, bilinçsiz ilaç kullanmadan ve uzman sağlıkçılar yerine kulaktan dolma yalan yanlış uygulamalardan kaçınarak elbette. Yaşlıların koruyucu aşıları olan Grip Aşıları ve Pnömokok Aşısı ile aşılayarak, düzenli sağlık kontrollerini yaptırarak başlayabilirsiniz örneğin. Küçük bir önlemle hastanede yatışları azaltabilir, ilaç yükünü önleyebilirsiniz. Evdeki yaşlıları dinleyerek, onları gözleyip en ufak değişikliklerini aile hekiminiz olmak üzere sağlık danışmanlarınıza iletebilirsiniz. Evdeki kazaları önleyerek aylarca sürecek kırık ve ameliyat eziyetinden onları kurtarabilirsiniz. Sohbet ederek, onlarla sıcak bir gönül ilişkisi kurup psikolojik destek olabilirsiniz. Onu sevdiğinizi ve değer verdiğinizi, onun sizin için ne kadar önemli olduğunu hissettirebilirsiniz.

Ne güzel evinde, çevresinde bir yaşlı olup, onun gönlünü ve duasını alabilene…

Yaşlılar gününüz kutlu olsun ve hepimiz ellerinden öperiz. Güzel günler geçirmeniz dileğiyle..” dedi.

 


Haber Okunma Sayısı : 1923
30.09.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın