Pass

Çaycuma’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Nevzat Sabri Akpolat’ın konuşması olarak katıldığı konferans ve Kur’an ziyafeti programı düzenlendi.

Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa; Kaymakam Serkan Keçeli, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Diva Sen İlçe Temsilcisi Yusuf Bayhan, Diyanet Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, çok sayıda din görevlisi ve vatandaş katıldı.

Konferanstan önce saygı duruşunda bulunarak ve İstiklal Marşı seslendirildi. Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş ile Ahmet Hamdi Akseki Camii Müezzin Kayyımı Mansur Sağır Kur’an tilaveti seslendirdi.

İlçe Müftüsü Arcaklıoğlu; “Doğumdan ölüme kadar yanımızda bulunan ilk kişi imamdır. Bizler toplumu din konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Din görevlilerin haftası olmaz. Ama hatırlanmayı da ister. Bizler her zaman cemaatimizin yanındayız. Bu toplumun manevi mimarlarının daha çok hatırlanmasını ve desteklenmesini düşünmekteyim. Çaycuma müftülüğünün 400 din görevlisi olarak hizmete koyulduk. Sosyal hayata inmek istiyoruz. Bizler cemaatle namaza girmek istiyoruz. Çaycuma’mızda özellikle en zordan başlayalım dedik. Bizler hayırlı bir hayırlı işe koyulduk. Camiler ve Din Görevliler Haftası dolayısıyla bütün emeği geçen arkadaşlarımızdan başlayarak herkese teşekkür ediyoruz. Namazla dirilişe bu haftamız vesile olsun. Rabbim namazla arınanlardan eylesin” dedi.

Son olarak Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Nevzat Sabri Akpolat ‘Cami ve Namazla Arınma’ konulu konferansını verdi.

Akpolat; “Okullarda öğrencileri ziyaret ettim. Anladım ki cenabı hak Çaycuma’ya eziyet etmeyecek. Cenabı Allahtan hak dileyen insanlar olduğu müddetçe bir topluma cenabı hak helak etmeyecek. Onu azad etmeyecek. Bunu açıkça Kuran-ı Kerim de açık etmiş. Demiş ki peygamber As. sen onların içinde olduğun müddetçe Allah bunları azad etmeyecek. Bir takım insanlar bizleri bağışla Yarab estağfurullah dedikleri takdirde o insanları da helak etmeyecek. Bunun müjdesini ben Çaycuma’da görüyorum. Cenabı hak güzelliğinizi daim eylesin. Evlatlarınıza sahip çıkın okutun, öğrensinler. Dünyayı öğreten şeyleri öğrenmekte ibadettir. Dinini hak yolunda ilerlete bilen insanlar yetiştirmemiz lazım” diye konuştu.

 


Haber Okunma Sayısı : 1835
15.10.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın