Pass

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaycuma İlçe Başkanlığı’nın Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirdiği 10’ncu Olağan Kongresinde Tuncay Akyol İlçe Başkanı Seçildi.   

Kongreye; CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın, Çaycuma Belediye Başkanı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, ADD Çaycuma Şube Başkanı Şeref Köktürk, Kayıkçılar Kooperatifi Başkanı Bayram Cura, Belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.

Mevcut Başkan Fuat Kalaycı’nın aday olmadığı kongreye tek liste ile gidildi. Divan başkanlığını 22.Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın yaparken üyelikleri Mehmet Mocan ile Nesrin Petük gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından söz alan mevcut İlçe Başkanı Fuat Kalaycı; “Yeni yönetimin partimize yeni heyecan katmasını temenni ediyorum. Başarılı sonuçlar alacağına inanıyor, takdirlerinize sunuyorum” dedi.

Parti adına özeleştiri yapan Harun Akın 1 Kasım’da oyların neden azaldığının sorgulanması gerektiğini söyledi. Akın; “ En çok oyu % 4 oranıyla Çaycuma’da kaybettik. Eğer her ilçede bu kadar oy kaybetseydik AK Parti 4 milletvekili çıkartırdı. Yeni seçilen arkadaşların bunları göz önünde bulundurup toparlanmaları gerekmektedir ”dedi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Celal Özkan isimli bir partili ise CHP’deki bölünmeleri eleştirerek; “Bizim buğday un olmuyor. Neden olmuyor? Değirmeni yönetenlerde bir sıkıntı mı var yoksa bizim buğdayda mı? 65 yıldır yerimizde sayıyoruz. Önce kendi içimizde rahat konuşabilmeleri isteklerimizi halka anlatabilmeliyiz, maalesef konuşmalarımız kısıtlanıyor. Sokakta AKP’den evde hanımdan, şimdide divandan konuşamıyoruz. Özgürce konuşursak özgürlüğümüzü elimizden alanlardan hesap sorabiliriz. Değirmenin çarkı ters dönüyor arkadaşlar. Genel Merkez de bir senaryo uyguluyor. ‘İnce mi olsun, uzun mu olsun. Kemal mi olsun, Kerim mi’ diye soruluyor. İster Kemal, ister Kerim, kim olursa olsun Eğer Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçmene bakış açısı değişmezse sonsuza kadar iktidar yüzü göremeyiz ”diye konuştu.

Söz alan bir diğer partili ise eski Kadın Kolları Başkanı Günseli Türkyılmaz seçim çalışmalarında çok büyük emek verdiğini söyleyerek “ Kongre günümüzün biz kadınlar için ayrı bir yeri var. 5 Aralık 1934 günü kadınlara genel seçimlere katılım ve seçme seçilme hakkı verildi. Ama ne yazık ki Karadeniz Bölgesi’nin tek kadın Belediye Başkanı Zerrin Güneş neden protokolde oturmuyor.  Hala protokol sıralarında erkekler var, yazık. Seçim dönemlerinde sandık görevlilerini ve gençlik kollarının eğitime tabi tutulması gerekmektedir. Hep eleştiriyoruz, eleştirileri azaltmak için çaba sarf emiyoruz ”dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı ise kısa konuşmasında şunları söyledi; “Salon çok soğuk fazla uzatmayacağım. Bugün CHP’ye girişimin ikinci yılı. Tesadüf kongre bu güne denk geldi.  iki sene önce adaylığımın belli olduğu gün. Seçildiğim günden itibaren Çaycuma’da güzel işlere imza atıyoruz. Belediye bir misli daha büyüdü. Belediye her alanı restorasyona ve yeni baştan yapmaya başladı. Çalışmalar devem ediyor ve edecek. Daha huzurlu ve daha güzel bir ilçe olacak. Yeni seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum”.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu konuşmasında hükümeti eleştirerek; “ İktidar iç ve dış politikada zayıf. Son olarak Rus uçağını düşürdük, dış politikada tavana tosladık. Düşen uçağa sevinelim mi üzülelim mi anlayamadık. Kriz devam etmektedir. İnşallah halkımızın başını belaya sokmadan bu işler yerine oturur.  Rusya hem komşu ülkelerle normal ilişkiler başlar inşallah.

Ne oldu da AKP bu kadar oy aldı. İŞ KUR aracılığı ile 5 bin işçi alındığı söyleniyor. MHP’nin oyları da AKP’ye gitti. Ancak Zonguldak’ın ve Türkiye’nin sorunları aratarak devam ediyor. Çünkü AKP’nin bunları çözmek için bir enerjisi yok. Ben yıllardır solda mücadele ediyorum. Örgütlerimize, kadın ve gençlik kollarımıza artık iyi bir çalışma yapmalıyız. Bu görevi ben üstleniyorum. 2 günde 7 tane ilçe kongresi yapıyoruz.  BU organizasyon eksikliği değil, örgüt başarısızlığıdır. İki güne bu kadar kongrenin sıkıştırılması partimizin ne kadar kötü yönetildiğini gösteriyor. Örgütlere yeniden oluşum yapacağız.

Kongremize yakışmayacak soğuk bir salondayız. İnşallah bundan sonraki toplantılarımızı daha sıcak salonlarda yaparız. Bugün 5 Aralık kadınlarımızın seçme ve seçilme günü. Delege seçilmek için meydanlarda olanlar seçim döneminde yoktu. Yeni üyelikler, delege, eğitim ve aidatlarla ilgili çalışmalar yapmalıyız. Örgüt çok önemli iktidar olmak için örgüt yapımıza ve tüzüğümüze dikkat etmeliyiz ”diye konuştu.

CHP’ye uzun yıllardır hizmet eden İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Başören şunları söyledi; “ Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer uzun yıllar birlik ve beraberlik içinde partimiz adına çalışmalarda bulunduk. İyi günümüzü ve seçim sonuçlarına göre kötü günümüzü birlikte paylaştık. Bu döne yerimi yeni arkadaşlara gençlere bırakıyorum.  İlçe Yönetimimizle çalışarak ilçe belediyemizi ve 3 belde Belediyemizi kazandık. Yeni seçilen arkadaşlara teşekkür ediyorum”.

Tek liste ile gidilen kongrede Tuncay Akyol, yeni İlçe Başkanı olurken yönetim şu isimlerden oluştu; Şengül Burgucu, İsmail Hakkı Durdu, Selahattin Ergül, Yüksel Ermiş, Özkan Genç, Eser Gündaş, Alev Kınıcı, Aysel Köktürk, Türker Mankal, Engin Öztürk, Savaş Toprak, Burak Uzaldı, Buğra Yıldız, Engin Yurtbay.


Haber Okunma Sayısı : 3422
05.12.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın