Pass

Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, 16 Ocak 2016 tarihinde Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası’nda sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan toplantının Çaycuma ve Filyos Projesi’nin son durumu ve önümüzdeki süreçlerde izlenmesi gereken yollar konusunda görüş alışverişinde bulunmak için düzenlendiğini belirterek, “Ortak Akıl Toplantısı’nın” kamuoyunda polemik yapılmasına karşı basın açıklamasında bulundu.

İlçe Başkanı Çolakoğlu; “16.01.2016 Çaycuma Ticaret Sanayi Odasında sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan toplantı Çaycuma ve Filyos Projesinin son durumu ve önümüzdeki süreçlerde izlenmesi gereken yollar konusunda görüş alışverişinde bulunmaktı. Toplantı “Ortak akıl toplantısı “adıyla ve Yard. Doç. Dr. Ferdii Keskinoğlu’nun yaptığı bilgilendirme sunumu ile başladı. Son derece faydalı olan bu sunumda ilimizin ve ilçemizin ekonomik ve sosyal alanlarda bulunduğu noktayı gözler önüne serdi. Bu toplantı ortamında doğrusuyla, eksiğiyle,  yanlışıyla önümüzdeki sürece ışık tutacak konuşmalar yapıldı, fikirler açıkça ortaya konuldu. Ortak fikirler oluşabileceği sinyalleri de alınmaya başladı. Filyos projesiyle ilgili durum değerlendirmesi Filyos Projesinin takibi konusunda Bölge İdaresi Başkanlığının oluşturması ön plana çıktı.

Toplantı sonunda TSO Başkanının odasında Ak Parti Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu’nun Plan ve Bütçe görüşmelerinin TBMM de çok yoğun bir şekilde devam ettiğinin bakanlıkların da bu meclis çalışmalarından sonra daha rahat olacağını ve Filyos projesinin idari yapıya kavuşması için gerekli bakanlıklara biz vekillerin öncülüğünde ilçe başkanımız, Belediye Başkanlarımız ve TSO başkanımız ile beraber ziyaret ederek bu konuyu üst makamlara ileterek bu şekilde bir yol haritası çizelim diye bizlere beyan etti. TSO toplantısında irade ve hedef bu şekilde ortaya çıkmış oldu.

TSO da yapılan bu toplantıdan birkaç gün sonra ortaya çıkan ve basına yansıyan polemikler, karşılıklı atışmalar yapılmak istenenlere sette engel olmaktan ileriye gidemez. Ben haklıyım sen haksızsın veya sen haksızsın ben haklıyım tartışmaları sadece medya aracılığıyla gündemde kalmak gayreti olarak değerlendirilebilir. Zonguldak/ Çaycuma ve Filyos Projesi bundan zarar görür.

Uzun yıllardır konuşmalarda ve sözlerde kalmış Filyos projesi AK Parti döneminde bir yol almıştır. Filyos liman ihalesi yapılmış fakat ihaleye katılan firmaların yargıya yaptığı itirazlar Fiyos limanının inşaatının başlamasını ertelemiştir. İtirazda bulunan firmalar da kendilerine göre haklarını hukuken aramaktadırlar. Sonuçta hukuk devletinde yaşıyoruz. Filyos limanının başlamasında engel olan firmalarda hakları var ise hukuki yollarla arayacaklardır. Hukuken hakkını aramak Türkiye Cumhuriyetinde hiçbir zaman suç olmayacaktır. Sadece Ak Parti iktidarı döneminde yapılmak istenen Filyos limanı inşaatının başlamasını geciktirecektir. Başlamasına da hukuk karar verinceye kadar engel olacaklardır.

Filyos Projesi Bölge idare yapının kurulması için iktidar olarak girişimlerde bulunup önce liman inşaatının başlamasına daha sonra Endüstri Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesi daha sonra da kamulaştırılan arazilerde yapılması gerekenlerin tartışılması safhasına gelmek hedefimizdir.

Sonuç olarak TSO da yapılan bu toplantı da üniversitemiz hakkında hedefler, Çaycuma çevre yolu hakkındaki fikirler ortaya konulmuştur. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcının Kapalı Pazar yeri hakkındaki fikirlerini, su tahsilatı konusundaki fikirlerini, Haykıran Kadın Heykeli hakkındaki fikirlerini, yapılan kaldırımlar ve kavşaklar hakkındaki fikirlerini ve diğer fikirlerini Çaycuma’daki tüm belediyelerle ve sivil toplum kuruşlarıyla ayrı bir toplantıda tekrar görüşülmesini umarız. TSO da yapılan toplantı ise Filyos ve idari yapı oluşması çerçevesinde idi. Bizlerde toplantının bu çerçevede kalmasını, konunun dağılmamasını vekillerimizden ve belediye başkanından talep ettik. Bundan sonra da yapılacak toplantılarda Çaycuma’mız için ve Filyos projemiz için daha somut adımları Çaycuma olarak hep birlikte atarak halkımızı bilgilendirmeyi Ak Parti teşkilatı olarak hedefliyoruz” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2739
25.01.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın