Pass

Eğitim İş Çaycuma Temsilcisi Olcay Özyurt, belde ve köy ilkokul öğrencilerine ücretsiz tiyatro etkinliği nedeniyle açıklamada bulundu.

İlçe Temsilcisi Özyurt; “Çaycuma Eğitim İş Temsilciliği tarafından 02.03.2016 tarihinde Kültür ve Sanat merkezinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 10.02.2016 tarih 300-E.1542614 sayılı komisyon kararı ve onayı ile İlçemizin yalnızca Belde ve köy ilkokullarında okuyan 1.ve 2.sınıf öğrencilerimize tiyatroyu tanımaları ve o havayı teneffüs edip yaşamalarına fırsat verme amacıyla 10.00-11.00-13.30 toplamda üç seans olmak üzere 1250 öğrenciyi ÜCRETSİZ tiyatro ile buluşturuyoruz.

 Çocuklar taklit yoluyla öğrendiklerini uygulamaya başlarlar, bedenlerini kullanmayı,  dış dünyayı, canlıların birbirleriyle olan ilişkilerini, iletişim kurmayı, ekiple çalışmayı ve destek olmayı bu yolla öğrenirler. Psikoloji de tiyatro artık bir tedavi yöntemi olarak ta kullanılmaktadır. Örneğin, çocuklar psikodraması ile çatışma yaşadığı kişilerin rollerine geçerek karşısındakini anlama becerisini kazanmayı, kendilerine ve olaylara dışarıdan bakmayı, o an çözüm yolları üretebilmeyi keşfederler.

Çocuklarımız sanattan, tiyatrodan, yaratıcı dramadan mutlaka yararlanmalıdır. Çocuklarımız tiyatro sayesinde;

1.    Sadece izleyerek, taklit ederek yaşamı öğrenmeye keşfetmeye başlarlar.
2.    Bir tiyatro grubu içindeyse rol repertuarını genişletebilir. Böylece kendilerini daha iyi ifade edebilirler.
3.    Yine bir tiyatro ya da drama grubundaysa dayanışmayı, destek olmayı öğrenirler.
4.    Yaşamı daha iyi anlamlandırabilirler.
5.    Kendine güvenleri ve problem çözme yetenekleri artar.
6.    İletişim kurmayı öğrenirler.
7.     Sevgi, barış,  birlik olma gibi evrensel değerleri öğrenirler.
8.    Mutlu, inisiyatif sahibi, yaratıcı bireyler olarak yetişirler.  

Temsilciliğimizin Sosyal Sorumluluk kapsamı içerisinde Eğitim İş Çaycuma Temsilciliği olarak bir kez daha geleceğimiz olan çocuklarımıza hizmet etmenin onurunu yaşarken  ‘bir çocuk, bir çocuk ve 1250 çocuk aydınlık bir gelecek’ anlayışı ile onların ufkunu ve bakış açılarını genişletmek, geliştirmek amacıyla yönetim olarak böyle bir karar aldıklarını belirtti.

Eğitim İş ilçe temsilciliği Başöğretmenimiz Atatürk’ün yolunda ve aynı bakış açısıyla söylüyoruz ki: Çocuklar Geleceğimizin Güvencesi Yaşama Sevincimizdir, Bugünün Çocuğunu Yarının Büyüğü Olarak Yetiştirmek Hepimizin İnsanlık Görevidir” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2020
27.02.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın