Pass

Türkiye Emekliler Derneği Çaycuma Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Yaşlılar Haftası’nı kutladı ve  hepimizin ortak değeri olan yaşlılara sahip çıkılmasını istedi.

Yaptığı açıklamada devlete ve bireylere de büyük görevler düştüğünü söyleyen Eyidoğan, şu görüşlere yer verdi: "Türkiye Emekliler Derneği, bu konuda öncü kuruluş olarak hareket etmekte ve Yaşlılık Platformunun kurucusu olarak bu alanda yapılan tüm çalışmalara her türlü desteği vermektedir. Derneğimiz ayrıca Avrupa Birliği Yaşlılık Platformu (AGE-EUROPE)'da ülkemizi temsil etmektedir.

Yaşlılık, yalnızlık olarak görülmemelidir. Bu konuda devlete ve aile bireylerine de büyük sorumluluk düşmektedir. Özellikle de büyükanne ve büyükbabalarımızın en kutsal değerlerimiz olduğu gerçeğini nesiller boyu yaşatmalıyız. Derneğimiz bu alanda da önemli çalışmalara imza atmıştır. "Nesiller Kucaklaşıyor", "Torun Tombalak Şenliği" vb. etkinliklerle kamuoyunda bir farkındalık yaratmayı başarmıştır.    

Hepimizin yaşlanacağı gerçeği asla unutulmamalı ve yaşlılara daha fazla sahip çıkılmalıdır. Bu yönüyle devletimizin;65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza hak ettikleri saygıyı ve katkıyı esirgememesi, ödenmekte olan 65 yaş aylığını yaşlıların insanca ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeye yükseltmesi gerekmektedir.

Anayasamızın 10. ve 61. maddeleri ile bu konuda güvenceler ve pozitif ayrımcılık getirilmesine rağmen, yaşlılara ödenmekte olan 217 lira tutarındaki yaşlılık aylığı, ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak kalmıştır.  

2016 Bütçesi incelendiğinde, cari transferler içerisinde 65 yaş aylığı küçük bir gider olarak dikkat çekmektedir.65 yaş aylığı alanların sayısı, 608 bin 513 kişi ile sınırlı kalmıştır. 65 yaş aylığı bağlanmasında aranan gelir testi yapılması koşulu kaldırılmalı, 65 yaş ve üzeri herkese aylık ödenmelidir.

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza 4736 sayılı Kanunla tanınmış olan ücretsiz ulaşım hakkı, bazı illerimizde özel halk otobüslerince engellenmektedir. Bu sorunun çözümü konusunda Hükümete ve Belediyelere büyük sorumluluk düşmektedir.

Yaşlılık Haftası'nın, aynı zamanda her bireyin bir gün yaşlanacağı ve benzer sorunlarla karşılaşacağı gerçeği dikkate alınarak,  bir "empati haftası" olarak kutlanması sağlanmalıdır.

Yaşlılara toplumun ortak değeri olarak sahip çıkılmalıdır” dedi.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 2625
18.03.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın