Pass

Çaycuma’da 1 Mayıs hem Eğitim Sen hem de Çaycuma’da Türk İş’e bağlı Selüloz İş Sendikası tarafından iki ayrı etkinlikle kutlandı.

İlk olarak Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri Cumhuriyet Meydanında toplanıp basın açıklaması yaparak halay çekti. Bu etkinliğe sadece öğretmenlerin katılması dikkat çekti.

İkinci etkinlik ise Türk İş’e bağlı Selüloz İş Başkanlığı’nı öncülüğünde, Eğitim İş Çaycuma Temsilcisi Olcay Özyurt ve üyeleri, Emekliler Derneği Çaycuma Şubesi Yönetimi, Çaycuma’da çeşitli sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Hükümet Konağı önünde toplanan sendikalar, davul zurna eşliğinde Atatürk Anıtı önüne yürüyüş gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Anıta çelenk sunumunu Çaycuma Selüloz İş Başkanı Süleyman Karakabak yaptı.

Selüloz İş tarafından gerçekleşen  Etkinliğe, Çaycuma Belediye Başkanı , CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, DSP İlçe Başkanı Ersin Dilek, belediye meclis üyeleri, ADD Çaycuma Şube Başkanı Kıvılcım Kalyoncu ve yönetim kurulu Üyeleri, Eğitim-sen   Öğretmenlerinin çoğunlukta olduğu İşçi Bayramından sonra Selüloz İş tarafından düzenlenen İşçi Bayramına dahil oldular.

1 Mayıs’ın sermayecilerin sömürü düzenine karşı işçilerin ve emekçilerin küresel dayanışma günü olduğunu ifade eden Selüloz  İş Çaycuma Şube Başkanı Süleyman Karakabak, “ Bugün bu alanda dini, dili, mezhebi, siyasi görüşü, etnik kimliği, cinsiyeti ne olursa olsun, her yaştan, her meslekten, kardeşimiz tek yürek olup, ortak taleplerini dile getire biliyorsa bu hepimizin Türkiye işçi sınıfının emekçilerin verdiği mücadelenin eseridir. Ancak bugün ülkemizde kutlama yapılmayan bir alan var. İşçilerden korkanlar taksimde kutlama yapılmasına izin vermediler. Hiçbir mantıklı gerekçesi olmayan bu yasaklamalar artık yetkililer için bir inat olmaktan çıkmıştır. Taksim de kutlama yapılmasına izin vermeyen emek düşmanı yetkililer ezilenleri kendi güçlerinin farkına varmasından dayanışmanın güçlenmesinden korkmaktadır. Bugün bu meydanda taşeronlaşmaya karşı özelleştirme adı altında kamu kaynaklarının yağma edilmesine karşı, güvencesiz çalışmaya karşı, kayıt dışı çalıştırılmaya karşı, esnek ve kuralsız çalışmaya karşı, iş cinayetlerine karşı, kıdem tazminatı hakkımızı gasp etmeye yönelik girişimlere karşı, özel istihdam büroları aracılığıyla, geçici iş ilişkisinin kurulmasının yani işçi simsarlarının önünü açan girişimlere karşı, kadınlara yönelik şiddete karşı, işsizlik ve yoksulluğa karşı, sendika toplu iş sözleşmesi ve grev hakkımızı sınırlandıran düzenlemelere karşı, işçi sınıfı ve dostlarının birlik ve dayanışmasını mücadele kararlılığını bir kez daha göstereceğiz” diye konuştu.

Eğitim İş Çaycuma Temsilcisi Olcay Özyurt ise “ Bu yıl 1 Mayıs işçi sınıfının mücadele ve dayanışma günü kutlamaları karşı sermeye güçlerinin tam desteğinin arkasına alan AKP hükümetinin kamu emekçilerinin ve işçi sınıfının kazanılmış haklarına karşı geliştirdiği saldırının yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleşmektedir. AKP iktidarının emperyalizmin bölgemizdekinin politikaları ile olumlu olarak oluşturmak istedi yeni siyasal rejim emekçi sınıflarının sömürüsünü erinleştirdiği gibi aynı zamanda sermaye egemenliği pekiştirmiştir. Kamu emekçilerinin iş güvenliğinin elinden alınmak istemesi, taşeronlaştırmanın esnek ve güvencesiz çalışmanın yaygınlaşması işçi emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarının giderek ağırlaşmasına yönelik, yasal düzenlemeler ve atılan fili adımlar sürmektedir” dedi.

Kutlamalara katılan sendika temsilcileri ve işçiler davul zurna eşliğinde halay çektikten sonra, olaysız bir şekilde alandan ayrıldı.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2607
02.05.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın