Pass

FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe girişiminin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim. Bu darbe girişiminin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbecilerin hiçbiri başarılı olamamıştır."  çağrısı üzerine meydanlara çıkan vatandaşlar, o günden bu yana her akşam alanlara adeta akın etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı 7’den 70’e binlerce vatandaş, cuma gününden bu yana geceden sabaha meydanları terk etmeyerek, demokrasiye ve milli iradeye, tuttukları nöbet, attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla sahip çıktıklarını gösterdi.

Meydanlarda, "Darbelere karşı direneceğiz", "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Recep Tayyip Erdoğan" ve ''Darbeye hayır" sloganları öne çıktı. Namazın ardından, darbe girişiminde şehit edilenler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi. Çarşı meydanında toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla nöbetlerine devam ediyor.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu programda, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu; “Her zaman demokrasinin yanında olduklarını vurgulayan Yenipazarlı,  "Ülkemizde, vatanımızda darbe istemiyoruz. Darbeye karşıyız. Demokrasiye 'evet'  diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın emrindeyiz."  Diyerek sözlerine başladı.

Çaycuma ilçe Müftülüğü, Gençlik Spor ilçe Müdürü Erkan Arslan, Gençlik Merkezi Müdürü Şendoğan Kaya ve AK Parti Gençlik kolları başkanı Rüştü Amil ile ortak yapılan program Çaycuma Müftülüğüne bağlı Müezzin ve Cami İmam Hatipleri tarafından okunan Kuran-ı Kerim, İlahiler, kasideler, tüm Nöbet tutan Darbe karşıtlarını mest ettiler. Demokrasi Nöbetinin değişmeyen Nöbetçileri İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli,Saltukova,Filyos,Nebioğlu ve Karapınar Belediye başkanları,Daire amirleri,STK lar,Siyasi Parti yöneticileri ve Halk oldu.Çaycuma Meydanda günlerdir süren Demokrasi nöbetinde program sonunda Çaycuma ilçe Müftüsü Mahmut Rauf arcaklıoğlu dua etti.

“Birliğimize ve dirliğimize göz dikenlere, izzetimize, şerefimize kurşun sıkanlara fırsat verilmemesini isteyen Arcaklıoğlu, şöyle devam etti:"Dinimizin, milletimizin bekasını sarsacak her türlü dahili, harici fitnelerden, fesatlardan milletimizi, memleketimizi halas eyle Allah'ım. Tarih boyunca nice saldırıya mertçe, yiğitçe karşı durmuş insanlarımıza bu cinayetler karşısında da metanetli, ferasetli, soğukkanlı ve iradeli olmayı lütfeyle Allah'ım. Fitne ateşiyle bizi tutuşturmak isteyenlere karşı yekvücut olmayı, tek bilek olmayı milletçe hepimize nasip eyle Allah'ım."Eli silaha sarılmış bu insanları uyandır"Şehitlerimizin huzurunda ellerimizi açmış yalvarıyoruz; kandırılmış, beyinleri yıkanmış, dağlara çıkmış kendi halkına ihanet ettiğini, kendi milletini arkadaş vurduğunu fark etmeden eli silaha sarılmış bu insanları uyandır" ifadesini kullanan Arcaklıoğlu, şöyle dedi:

"Islah eyle. Islah olmayacaklarsa kahhar ismi celilinle kahreyle Allah'ım. Daha geç olmadan hakikati anlamalarını, yuvalarına dönmelerini, halkları için hayırlı işler yapmalarını, şiddet, terör ve vahşeti bırakıp barışa ve huzura dönmelerini, silahı bırakıp kaleme sarılmalarını nasip eyle Allah'ım. Onların tuzaklarını başlarına çevir. Sana inanan bu necip milletin ismetini hiçe sayanları sen kuvvet ve kudretinle onların üstesinden gel Allah'ım."Terör şebekelerinin milletimizin arasına sokmak istediği fitneden, her türlü şerden, fesattan, kardeşlik hukukunu çiğnemekten hepimizi milletçe muhafaza eyle Allah'ım. Bütün acılara rağmen milletimizin hiçbir ferdini haktan, hukuktan, adaletten, merhametten bir saniye de olsa ayırma Allah'ım. Bu milletin iradesini yok sayarak bu millete tecavüz etmelerine milletin harimi ismetine mütecaviz olmalarına sen müsaade etme Allah'ım. Ülkemizin batısıyla doğusuyla, kuzeyiyle güneyiyle, Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla dilleri, ırkları, renkleri ne olursa olsun bizleri tarih boyunca bütün insanlığa ders veren bütün mazlumların, mağdurların umut bağladığı birbirlerine kenetlenen millet olmaya ve bu milletin tarih boyunca bu toprakları vatan kıldığımız günden bugüne kadar canlarını veren bütün şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri yüce değerlere ihanet edenlerden eyleme Allah'ım. Şehitlerimizi senin rahmetine tevdi ediyoruz, sen rahmetinle muamele eyle. Annelerine, babalarına, kardeşlerine ve bütün milletimize sabr-ı cemil ihsan eyle."diyerek duada bulundu.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2141
22.07.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın