Pass

Çaycuma ve havalisinden bu yıl hac vazifesini ifa etmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için Çaycuma Terminalinde uğurlama merasimi düzenlendi.

Kutsal Topraklara yolculuk yapacak olan hacı adayları için hazırlanan Törene Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Coşkun Ulutaş, Diyanet Vakıf Üyesi Naim Eren ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hac görevini yerine getirecek Hacı adayları için düzenlenen törende konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, “Bugün çok özel bir günü birlikte yaşıyoruz. Çaycuma’mızın en çok beğendimiz, en çok takdir ettiğimiz, her zaman her yerde övgüyle bahsettiğimiz yönlerinden biri de şu gördüğümüz birlik beraberlik ortamıdır. Bugün Çaycuma’mızda şüphesiz herkes için önemli bir gündür. Bir taraftan Şanlı tarihimizin önemli günlerinden 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz, diğer yandan hac farizasını, hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara gitmek üzere buraya toplanan kardeşlerimizi yolcu etmek için toplanmış bulunmaktayız. Diğer taraftan Çaycuma’mız için her ne kadar acıda olsa, bir övünç kaynağı olan şehidimizi bugün yolcu edeceğiz. Şehidimize son görevimizi yerine getireceğiz. Ben burada hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan hacılarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun diyorum” dedi.

Hacı Adayları uğurlama törenine katılan Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, “Çok değerli Hazirun, sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyor Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerimize olsun diyorum. Bugün hem gurur, hem hüzün dolu anlar yaşıyoruz. Bugün Şanlı Destanımızın yazıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı. Bayramımız kutlu olsun.

Bir yandan da vatanımız için şehadet şerbetini içen çok sevgili evladımız Kerim Keçeçi’yi uğurlayacağımız bir gün. Yine bugün siz değerli hacı adaylarını kutsal topraklara uğurlayacağımız güzel bir gün. Bugün nemli gözlerle sevdiklerinizi kutsal topraklar uğurlamanın mutluluğunu yaşıyorsunuz. Rabbim ’den tek dileğimiz, sevdikleriniz hayırlısı ile hac farizasını yaptıktan sonra sağ salim kavuşmanızdır. Siz değerli Hacılar! Ne mutlu sizlere Rabbim sizleri peygamberimizin doğup büyüdüğü topraklara çağırdı. Sizler bu çağrı üzerine kutsal topraklara görevini ifa etmek için yola çıktınız. Rabbim hayırlısı ile gidip gelmeyi, vatanın birlik beraberliği için dua etmenizi diliyorum. Hayırlı yolculuklar” dedi.

Terminal Kudüs Camiinde yapılan Uğurlama törenine katılan Çaycuma Belediye başkanı “ Çok değerli hemşerilerim Bugün 30 Ağustos, Bizler bugün devletimiz kuruluşunda çok önemli bir gün olan 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamak için sabahleyin Yüce Atatürk’ün önünde tören yaptık, arkasından kutsal topraklara giden ve hac farizasını yerine getirmek için, kutsal topraklara yolcu etmek için değerli hacı adaylarımızı sizlerle beraber uğurlamak için buradayız.  Öğleden sonra vatan için, bu topraklar için şehit olan bu toprağın bir evladını da yolcu edeceğiz. Ancak onu burada yolcu ederken sonsuzluğa yolcu edeceğiz. Rabbi ile buluşturmaya göndereceğiz. Ama hacı adaylarımızı aynı bu güzel kalabalıkla, sevgiyle, saygıyla yeniden burada buluşmak için yolluyoruz. Onların oradaki kutsal topraklardaki görevlerinin hayırlı olmasını istiyoruz. Bizler için, bu memleket için çalışanlara dua etmelerini istiyoruz. Rableri ile baş başa kalarak kendileri ile hesaplaşmalarını bekliyoruz.

Kardeşlik, Beraberlik ve Toplulukta her anlamda vatan için millet için devletimiz için bir arada olmak bizler için tek çıkış yoludur” dedi.  

Her sene olduğu gibi bu senede kutsal topraklara uğurladığımız Hacıların uğurlama törenine katılan İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli Hac görevi için Kutsal topraklara giden hacı adaylarından Dua beklediklerini söyledi, Keçeli; “Değerli Çaycuma Halkı ve kutsal toprakların çok kıymetli yolcuları. Bugün burada Çaycuma’mızdan, Ülkemizden kutsal topraklara yolcu edeceğimiz 49 hacı adayımızı yolcu etmek için toplandık. Ülke olarak zor zamanlar geçiriyoruz, her zaman çok birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz zamanları, her zamandan çok duaya ihtiyaç duyduğumuz zamanları yaşıyoruz. Hacı adaylarımızın gözü arkasında kalmadan, hayırlısı ile görevlerini yerine getirmelerini diliyorum. Hacı adaylarımızdan zor zamanlar geçiren ülkemize, milletimize dualarını eksik etmesinler, orada yapılan duaların Kadri kıymeti ayrıdır. İnşallah başta sizlerin ve milletimizin duaları ile bu ülke, bu devlet, bu millet dimdik ayakta durmaya devam edecektir. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum. Allah kazasız belasız hac vazifelerini hakkıyla yapıp gelenlerden eylesin diyorum. Kutsal topraklara giden hacı adaylarımızdan ne hurma, ne zemzem, ne de hediye istiyoruz. Oralardan ülkemiz için, vatanımız için, devletimiz için dua bekliyoruz. Dualarınızı eksik etmeyiniz” dedi.

Çaycuma ilçesinde Kutsal Topraklara giden hacı adaylarına Hayırlı Yolculuklar dileyen ve Dualarla Hacı adaylarını yolcu eden Çaycuma ilçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu; “Güzel yolun güzel yolcuları, kutlu iklime doğru yolculuğa çıkacak kutlu seferin kutlu yolcuları Çaycuma’mızın kutlu hacı adayları. Yüreğinizdeki güzel çırpınışları o güzel heyecanı çok iyi anlıyoruz. Dünyanın her yerinden arzın en güzel mekânına adeta bir mıknatıs gibi çekim noktasına doğru bir yolculuk var. Peygamberimiz şöyle buyuruyor. “Kim Allah için hacca gider, Diline uzuvlarına sahip olursa, annesinden doğduğu gün gibi günahlarından arınmış olur”. Buyurur Peygamberimiz. Allah bu Hadis-i Şerife uyanlardan eylesin.

Kıymetli hacı adaylarımız gittiğiniz yerlere selamlarınızı götürün. İslam âlemi için dua edin. Birlik beraberliğimizi bozmak isteyen şer odaklarına karşı, birliğimizin, bütünlüğümüzün daim olması için dua edin kardeşlerim” dedi. Daha sonra ilçe müftüsü Arcaklıoğlu’nun yaptığı Dua ile Hacı adayları uğurlandı.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3223
30.08.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın