Pass

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında tanıtım, mezunları izleme, istihdam, mesleki rehberlik ve danışma hizmetleri yönergesi kapsamında kurulan komisyon tarafından yapılan planlama doğrultusunda Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi geçen öğretim yılında mezun olan öğrenciler 19 Ocak 2017 tarihinde öğretmenleri ve bu öğretim yılında mezun olacak öğrencilerle okulda bir araya geldiler.

Okul kütüphane ve konferans salonunda yapılan program vatan için hayatlarını feda eden güvenlik güçleri,15 Temmuz demokrasi şehitleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başladı. Programın sunumunu okul öğrenci başkanı İrem Güler yaptı.

Açılış konuşması okul müdürü Satılmış Erenoğlu tarafından yapıldı. Okul müdürü konuşmasında ; “Değerli Öğretmen arkadaşlarım, sevgili mezun öğrencilerimiz ve bu öğretim yılında mezun olacak öğrencilerimiz. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz mezun öğrenciler buluşmasına hoş geldiniz. Sizlere sevgi saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Sizleri tekrar aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Mezun öğrencilerimiz 1.dönem sonlarında fakültelerdeki sınavları bittikten sonra okula gelip öğretmenlerini ziyaret etmeye çalışıyorlardı. Bu etkinliklerin daha düzenli ve faydalı olabilmesi için bu sene böyle bir program planladık. Görüyorum ki bu davetimizi duyan yaklaşık kırk mezun öğrenci bugün aramızdalar. Bu ilk buluşma. Bundan sonra geleneksel hale getireceğiz. Mezunlarımıza biraz sonra söz vereceğiz. Okudukları okullar ve bölümlerle ilgili 12.sınıf öğrencilerine bilgi ve tecrübelerini aktaracaklar. Çaycuma’nın eğitim hayatında köklü bir geçmişi olan okulumuzun öğrencisi ve öğretmeni olmaktan dolayı onur duyuyoruz. Okulumuz kökü mazide olan atiye doğru yükselen bir çınar ağacı gibidir. Yeniden tasarladığımız Okul logomuzda bu durum sembolize edilmiştir. Kırmızı zemin üzerindeki ay yıldız Milli Eğitim Temel Kanununda yer aldığı üzere Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmeyi, yine logomuzdaki üç yıldızın biri Çaycuma Lisesini, biri Çaycuma Anadolu Lisesini diğeri ise Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu lisesini ifade etmektedir.  Okulumuz; 1950 yılında "Çaycuma Ortaokulu" olarak eğitime başlamıştır. 1972/73 yılında lise statüsü kazanmış. Süreç içerisinde binlerce gencimizi mezun ederek değişik fakültelerde okumalarına ve değişik mesleklerde çalışmalarına katkı sağlamıştır. Mezunlarımızın ve mezun olacak öğrencilerimizin kendilerine, okullarına, öğretmenlerine ve Çaycuma halkına güvenmelerini istiyorum. Çalışmayı elden bırakmamalarını istiyoruz. Çaycuma Lisesi, Çaycuma Anadolu Lisesi ve Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi mezunları ve mensuplarını kapsayacak şekilde bir dernek kurma çalışmasının son aşamaya geldiğini, bu dernek kurulduğu takdirde önümüzdeki öğretim yılından itibaren mezun öğrencilerimize yükseköğretimde burs verilme imkânı olacağını şimdiden müjdelemek istiyorum” dedi.

Mezun öğrenciler sırasıyla sahneye gelerek duygu ve düşüncelerini, okudukları okul, bölüm ve şehirlerle ilgili bilgileri 12.sınıf öğrencilerine aktardıktan sonra, yine okul idaresi ve 12.sınıf öğrencilerinin hazırladığı ikram bölümüne geçildi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3349
20.01.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın